Sarmale din varza rosie cu carne de pui

Postat de panacris in Pui
24 Sep 2018 | 3186 vizualizari
Sarmale din varza rosie cu carne de pui

Provocarea GastroArt continuaaaa! Daaa, la sarmale nu rezist! Nah, clasice, din varza acra/murata, in dovleac, in foi de vita am tot facut. Asa ca am scotocit printre amintiri, siiiiii, cum stiti o perioada am locuit si crescut prin tari straine, unde m-am indragostit de anumite preparate culinare, printre care si varza rosie, gatita, nu numai salata! Așa că am trecut la butoaneeeee ;) O bunatate, reinventata cu accente romanesti, Borsul!!!  

Ingrediente

  • Varză roșie 1 bucată medie
  • Ceapă galbenă 1 bucată medie
  • Piept de pui cca. 500 g
  • Morcov 1 bucată medie
  • Ulei vegetal cca. 2 linguri
  • Sare de mare 1 linguriță
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță
  • Vigita a la Panacris 1 lingură
  • Orez basmati cca. 100 g
  • Ou 1 bucată
  • Borș 500 g
  • Semințe chimen 1 linguriță
  • Pentru sos:
  • Pasta de roșii cca. 200 g
  • Lapte de cocos cca. 1 lingură
  • Coriandru proaspăt

Mod de preparare

 

 

 Varza roșie se curăță, apoi se scot cca. 12 bucăți de frunze.  Intr-un vas âncăpător se pune apă la fiert cu o lingură de sare, când clocotește se adaugă frunzele de varză curățate de cotor si se lasă la fiert, la foc mic, cca. 5 minute. Apoi se scot într-o strecurătoare și se lasă la răcit.

 Ceapa și morcovul, curățate și mărunțite se pun la călit, în ulei și patina apă, cca. 5 minute neacoperit, la foc mediu. Apoi se adaugă orezul spălat, vigita a la Panacris, reteta aici : https://www.bucataras.ro/retete/amestec-de-legume-uscate-vigita-83754.html, piper proaspăt măcinat după gust și se lasă la călit semiacoperit cca. 5 minute la foc mediu.

  Carnea de pui tocata se adaugă la amestecul de mai sus, se adaugă și un ou, apoi se amestecă până se încorporează toate ingredientele. Acum urmează procedura standard de a se umple foile de varză cu mixtura de carne tocata, simplu pe tocător, sau versatil în mână, fiecare după știința sa;) Eu prefer să învelesc sarmalele în palmă ;) Intr-un vas cu fundul gros, se pune un strat de varză roșie tocata, apoi se așază artistic sărmăluțele, se completează cu borș ( asta ca să aduc ceva și din tradiționalul românesc!) se asezonează cu semințe de chimen și se lasă la fiert, cu adaos de bors, cca. 500 ml, la foc mic, cca. 30 minute la foc mediu.

Pentru sos, se amestecă pasta de roșii, laptele de cocos, coriandrul și se fierbe cca. 5 minute ca să se împrietenească gusturile.

 Sărmăluțele se servesc fierbinți pe pat de sos aromat din roșii, lapte de cocos și coriandru.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale din varza rosie cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Pui cu Bere Neagra (Reteta Video)

Postat de Ina75

Pui cu Bere Neagra (Reteta Video)

Taiem puiul pe langa sira spinarii, cu o foarfeca, astfel incat sa il putem desface intr-o bucata. Daca puiul este mare, taiem sira spinarii pe ambele parti si o indepartam. Intindem puiul ca sa...

Citeste continuarea

Pulpe de pui cu sos de soia si bere cu ghimbir, gatite la punga in cuptor

Postat de mirela0911

Pulpe de pui cu sos de soia si bere cu ghimbir, gatite la punga in cuptor

Se spala bine carnea si se sterge de surplusul de apa. Intr-un bol se amesteca uleiul cu condimentele (sare, piper, boia, ghimbir). Se ung pulpele de pui  pe toate partile cu acest amestec....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 24.09.2018, 22:27
la 24.09.2018, 22:29
Ce reteta interesanta! Felicitari!
la 24.09.2018, 22:42
Din carne de pui n-am făcut, până acum, dar cred că sunt bune...!
la 24.09.2018, 22:48
Multumesc Vasile si Rodica . Sincer e prima oară, dar sunt super bun, mai ales ptr dietă Varza rosie si carnea de pui
la 24.09.2018, 22:52
Rahelaaa, chiar daaa Inițial, am fost un pic reticientă, dar după ce am gustat, a intrat în rețetarul familiei Zmeilor nah, o să fie un pic de lucru, să-i fac să le placă, darrrr abordez, metoda, mama denaturată, nu avem nimic de mâncare, doar asta și la revedere ) Or să guste măcar, așa de amor proriu că să revin la normalitate ) Dar nu se știe, poate chiar le va place

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking