Sarmale in foi de varza creata

Postat de cristeena20 in Porc
24 Feb 2014 | 19742 vizualizari
Sarmale in foi de varza creata

Urmand sfaturile voastre pentru sarmale va impartasesc varianta mea personalizata a acestor sarmale..sper sa va placa

Ingrediente

  • 4 verze mijlocii crete
  • cimbru verde (sau uscat)
  • marar verde
  • 4 cepe mijlocii
  • o lingura untura
  • ulei de malsine
  • 1 kg carne de porc tocata
  • 300 gr costite afumate; carnat afumat
  • pasta de rosii, bulion de rosii, pasta de paprika
  • boia, sare, piper, delikat, dafin, usturoi

Mod de preparare

Pregatim varza: ii scoatem cotorul si o oparim in apa clocotita cu sare , cimbru si putin otet . Le lasam pana  foile de varza devin maleabile sa se poata lucra cu usurinta.(cc 1-2 minute). Le scoatem si le scurgem intr-un strecurator , apoi le pregatim pentru a le  umple .

Umplutura: taiem cepele marunt si le calim  bine in ulei amestecat cu untura. Adaugam pasta de paprika si boia de ardei dulce, dafin. Adaugam orezul si treptat adaugam cate putina apamclocotita. Punem pasta de rosii si lasam putin sa se ingroasa. , adaugand merue cate putina apa. trebuie sa devina o consistenta potrivita. Lasma sa se raceasca putin si adaugam cimbrul verde tocat fin. Turnam peste carnea tocata si amestecam bine. Condimentam cu sare, piper si delikat  dupa gustul fiecaruia.

Cu aceasta compozitie  umplem frunzele de varza  , rulandu-le.

 Pe fundul unei oale taiem mijloacele verzelor marunt . Eu am maia daugat putina varza murata maruntita. Punem crengute de cimbru si marar, foi de dafin si boabe de piper . Din loc in loc punem pasta de rosii. Asezam din afumatura pe fund si apoi asezam circular sarmalutele. Intre ele mai asezam costite si carnati si cimbru. Deasupra presaram iar cu varza maruntita si asezam frunze itnregi d evarza. Turnam suc de rosii deasupra. 

 Dam in clocot pe aragaz apoi bagam la cuptorul incins (180 grade) . Eu le-am acoperit la inceput si am completat cu apa la nevoie si spre final am redus temperatura cuptorului si am luat capacul. Se tine la cuptor peste 2 ore...cand sunt bine fierte.

 Se servesc cu smantana (nu congelata :)))

Pofta mare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza creata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Cotlet de porc cu sos de mustar

Postat de rocsi_1612

Cotlet de porc cu sos de mustar

Spalati cotletul, il stergeti bine cu niste servetele. Usturoiul curatat, il pisati. Intr-un bol amestecati toate condimentele cu usturoiul. Ungeti cotletul cu ulei, apoi il masati cu amestecaul...

Citeste continuarea

Coaste de porc cu ceapa verde la cuptor

Postat de Constelatialeu

Coaste de porc cu ceapa verde la cuptor

Coastele le-am taiat mai mici,le-am sarat,piperat ,am presarat cimbru si le-am lasat la frigider 24 de ore.Intr-un tuciulet am pus coastele cu putin ulei si le-am inabusit cca 20 min,le-am scos si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2014, 13:50
in sfarsit ne-ai adus si noua! sunt sigura ca au fost devorate!
la 24.02.2014, 13:50
deci nu ai incercat sa congelezi smantana )
la 24.02.2014, 13:51
si va servesc cu smantana proaspata
la 24.02.2014, 13:51
da..au fost un succes..se topeau in gura de bune
la 24.02.2014, 13:52
)) muaaah!

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking