Sarmale in foi de varza, fierte in vin rosu

Postat de Sim0naWorld in Porc
2 Mai 2012 | 7952 vizualizari
Sarmale in foi de varza, fierte in vin rosu

Acum ceva timp un prieten bun al nostru ne spunea ce sarmale faine a făcut el, fierte în vin. Şi mi-am propus ca data viitoare să le fac şi eu. Toate bune şi frumoase... sarmalele au fost înfăşurate... şi încercam să-mi gândesc ce fel de vin trebuie să pun: roşu sau alb?! Şi parcă îmi aminteam că roşu.. şi am pus roşu... dar binenţeles că trebuia alb!

Ingrediente

  • 1 varza acra
  • 0,5 kg carne tocata porc
  • 1 cescuta orez
  • 1 ceapa mica
  • bucati de slanina
  • suc de rosii
  • condimente ptr sarmale
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 2 tije de marar
  • 2 fire marar proaspat
  • 200 ml vin rosu (capsunica)

Mod de preparare

Pentru inceput am pregatit vasul roman: am umplut si capacul si vasul cu apa rece, pe care le-am lasat cca 1 ora.
Am pregatit compozitia: carnea tocata am amestecat-o cu ceapa tocata marunt, orezul, cimbrul, sarea, piperul si condimentele ptr sarmale. Am pus si un pic de apa, pentru a se lega compozitia. Am lasat cumpozitia sa se odihneasca. Intre timp am pregatit varza: am spalat-o, si am ales frunzele ptr sarmale. Am rulat sarmalele.

Apa din vas de lut am aruncat-o, am pus ulei si ramurelele de marar, apoi un rand de varza tocata si bucatile de slanina si piperul boabe. Am pus un alt strat de varza acra, am adaugat suc de rosii si vinul. Deasupra am aruncat 2 fire de marar verde, am pus capacul si am dat la cuptor neincalzit inainte, pentru 2 ore, la foc mic.

Au iesit foarte aromate.. un pic cam inchise la culoare – deci trebuia vin alb! Am servit sarmalutele cu smantana si ardei iute, alaturi de mamaliguta calda.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza, fierte in vin rosu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Costite cu miere la cuptor

Postat de CameliaComan

Costite cu miere la cuptor

Spalam costitele. Le punem intr-un bol mai mare. Adaugam condimentele pentru carnea de porc, 100-150 g de pasta de tomate si ulei. Amestecam usor cat sa ungem toate costitele cu acest amestec....

Citeste continuarea

Tocanita de ghebe si muschiulet de porc

Postat de simona72

Tocanita de ghebe si muschiulet de porc

Se pune o craticioara cu ulei de masline pe foc, se adauga ceapa rosie curatata si taiata marunt. Muschiuletul de porc se taie felii, se condimenteaza cu sare, piper si oregano dupa gust, 2...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.05.2012, 18:05
Arata nemaipomenit de bine si cred ca sunt grozave!
la 02.05.2012, 18:42
la 02.05.2012, 18:44
RuxyRux, multumesc!
la 02.05.2012, 18:45
MotanLaOale
la 02.05.2012, 18:55
hai zi ca nu's bune,ca altfel va trebui sa primesti musafiri

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking