Ingrediente
- avem nevoie de :
- 1 1/2 de pulpa de porc,
- o ceasca de orez,
- un ou(pentru ca nu mai aveam in casa in acel moment decat unul),
- 4 linguri de malai
- 2 legaturi de ceapa verde,
- 2 morcovi,
- o legatura de patrunjel,
- frunze de vita de vie
- ,frunze de loboda mai mari albe,
- sare,
- piper,
- 1l de bors
- 1/2 varza mica alba.
Mod de preparare
Pentru inceput tocam pulpa de porc si o punem intr-un vas.
Separat se curata ceapa si se spala, apoi se taie ceapa marunt si se caleste un pic. Orezul se spala si se lasa la umflat, dupa care se adauga peste ceapa si se mai calesc impreuna un pic. Morcovul se curata si se spala dupa care se da pe razatoarea mica si se adauga peste carnea tocata, apoi se adauga ceapa cu orezul, oul, patrunjelul spalat si taiat marunt, 4 linguri de malai, sare si piper dupa gust. Se amesteca bine pana se omogenizeaza toata compozitia si se lasa deoparte si se pregatesc frunzele de vita de vie si loboda.
Se pune borsul la fiert. Dupa ce s-a fiert se oparesc frunzele ,dar nu se lasa prea mult pentru a nu se rupe. Se scot si se lasa la racit, apoi se folosesc la infasurarea sarmalutelor. Varza alba o tocam marunt si o punem pe fundul oalei. Asezam frumos sarmalutele in straturi (eu le-am asezat pe cele cu loboda deasupra ), dupa care cuprindem cu apa si le punem pe foc. Se lasa la fiert la foc mic 3 ore, dupa care le puteti servi bineinteles cu mamaliga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de vita si loboda" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|