Sarmale mixte de primavara ( la vas roman)

Postat de mihaelar63 in Mancaruri cu carne
14 Iun 2014 | 4181 vizualizari
Sarmale mixte de primavara ( la vas roman)

Sarmale sunt bune . Dar nu preparate in acelasi fel . Pentru a evita monotonia schimbati ,omiteti, adugati , unele ingrediente sau condimente .Nu schimb prepararea la cuptor . Invariabil imi plac coapte .Sunt mult mai gustoase decat fierte ,, pana la loc comanda '' !!! Am asteptat cu nerabdare sa dea frunza de vita -de -vie , de loboda , de hrean ...

Ingrediente

  • 1 varza verde
  • frunze de vita -de-vie , loboda de gradina , salata verde.
  • 100 ml otet de vin
  • 1kg carne tocata amestec vita cu porc
  • 1cana orez cu bob mare
  • 1 legatura ceapa verde
  • 200 ml ulei
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 2 lingurite pasta de rosii
  • 1 lingurita boia rosie de ardei
  • 1 lingura marar verde tocat
  • 1 lingura cimbru verde tocat
  • 1/2 lingurita piper
  • 500 gr costita afumata
  • 2 pahare bulion de rosii
  • Crengute verzi de marar si cimbru

Mod de preparare

Puneti vasul roman sa stea in apa minim 30 minute .

Pregatirea frunzelor:Puneti la fiert 3 l apa cu sare si otet .Opariti mai intai foarte usor frunzele de salata si loboda . Urmeaza oparirea frunzelor de vita . Scobiti cotorul de la varza pe care o introduceti in oala , se vor desprinde cu usurinta frunzele pe care le scoateti pe rand .Curatati frunzele de varza de nervurile mai groase de pe mijloc [rupeti-le in doua daca sunt prea mari ]. Curatati restul frunzelor de codite .

Spalati si tocati ceapa .Prajiti usor ceapa in 100 ml ulei . Prajiti usor si orezul amestecand .

Trageti de pe foc  vasul adugati carnea tocata , sare , piper , boia , pasta de gogosari , pasta de rosii ,cimbrul si mararul .Gustati si mai condimentati daca este nevoie .

Impachetati sarmalutele . In fiecare frunza puneti cate o lingura de compozite de carne cu orez.

Stropiti cu putin ulei fundul vasului , puneti cateva fire de marar si cimbru verde . Asezati circular in straturi suprapuse, sarmalutele .

In mijloc asezati costita afumata spalata .

Tocati  marunt inima ramasa de la varza si presarati pe deasupra sarmalelor  . Nu uitati sa puneti  din nou cateva ramurele de cimbru si marar verde  .Turnati deasupra bulionul ,Stropiti cu restul de ulei .

Acoperiti  etans gura vasului cu folie de aluminiu dublata pe interior cu o bucata de hartie de copt umezita ,Puneti si capacul vasului .

Coaceti samalele la 220 grade  cu capac timp de o ora .

Scoateti folia , hartia , capacul si lasati sarmalele inca 30 minute sa se rumeneasca.

Serviti sarmalele calde .

Au fost atat de bune incat nu am simtit nevoia sa le adugam smantana .Le-am servit doar hrean razuit in otet.

        Pofta buna  !!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale mixte de primavara ( la vas roman)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cotlet de porc fraged la cuptor

Postat de Catalinaflorea

Cotlet de porc fraged la cuptor

Cotletele de porc se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se asezoneaza cu boia, sare, curry, piper, cateva rosii cherry, felii subtiri de mar si vin alb; se da la cuptorul incins la 200 grade...

Citeste continuarea

Reteta de coaste cu legume la wok

Postat de Constelatialeu

Reteta de coaste cu legume la wok

Iata cum se prepara Reteta de coaste cu legume la wok  Mai intai am lasat punga magica la dezghetat, apoi am taiat legumele din punga in bucati mai micute. Am pus la prajit bucatele de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2014, 06:25
Mihaela draga de di
la 14.06.2014, 06:25
Sunt super bune imi faci pofta de dimineata
la 14.06.2014, 07:20
bune bune
la 14.06.2014, 07:30
ce miros,aici la tine!!
la 14.06.2014, 07:56
Ce deliciu

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking