Sarmalute cu conopida si mazare

Postat de Dea_Dea in Mancaruri de legume
10 Mai 2013 | 4367 vizualizari
Sarmalute cu conopida si mazare

Un pranz usor si bun!!

Ingrediente

  • 1 varza mica
  • apa
  • 1 lingura de otet
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 100 gr mazare
  • 2 morcovi
  • 1 conopida mica
  • 1 fir de ceapa verde
  • sare
  • piper
  • marar
  • cimbru
  • bors magic

Mod de preparare

Apa se pune la fiert cu otetul, se scoate cotorul la varza si se pune cu gaura in jos cand apa clocoteste. Lasam pana frunzele se inmoaie si isi schimba culoarea din verde inchis in verde deschis.

Mazarea, conopida si morcovul se pun la fiert,cand sunt fierte se scurg de apa. Morcovul se toaca marunt , iar conopida se paseaza cu frurculita. 

Se pun in castron se adauga 1 lingura pasta de rosii , un fir de ceapa verde tocata, sare , piper, marar , cimbru, amestecam bine . 

Luam frunza de varza , punem compozitia de legume , rulam strans , iar apoi introducem capetele inauntu sa nu se desfaca la fiert.

Se toaca varza se aseaza in oala , se aseaza sarmalele , se acopera cu apa si se pun la fiert la foc mare pana dau in clocot, iar apoi se lasa la foc mic.

Cand sunt aproape fierte se adauga o lingura de pasta de rosii diluata cu apa si bors magic. Se mai lasa vreo 20 min si se stinge focul.

Sa aveti pofta!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu conopida si mazare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rosti de cartofi cu ou posat

Postat de andaoana

Rosti de cartofi cu ou posat

Cartofii si morcovii ii curatam de coaja si ii razuim pe razatoarea mica . II turnam pe un prosop de bucatarie curat si ii asezonam cu sare . Vor lasa apa destul de repede , asa ca strangem...

Citeste continuarea

Reteta de broccoli crocant cu parmezan la cuptor

Postat de Bucataras

Reteta de broccoli crocant cu parmezan la cuptor

Iata cum se prepara Reteta de broccoli crocant cu parmezan la cuptor Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Spălați și curățați broccoli-ul. Tăiați-l în...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2013, 13:19
I-auzi! cu conopida si mazare,de ce nu?buna idee dea
la 10.05.2013, 13:19
la 10.05.2013, 13:20
mai , imi pare rau , mai am unele apucaturi de copil unic la parinti . Nu imi place comopida gatita , dar arata bine .
la 10.05.2013, 13:22
Dea , tu pari si mai tanara decat esti ! Ti-am marit poza .
la 10.05.2013, 13:25
Mutulica asa-i par mult mai tanara , nimeni nu imi da mai mult de 19-20 ani

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking