Sarmalute cu conopida si mazare

Postat de Dea_Dea in Mancaruri de legume
10 Mai 2013 | 4372 vizualizari
Sarmalute cu conopida si mazare

Un pranz usor si bun!!

Ingrediente

  • 1 varza mica
  • apa
  • 1 lingura de otet
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 100 gr mazare
  • 2 morcovi
  • 1 conopida mica
  • 1 fir de ceapa verde
  • sare
  • piper
  • marar
  • cimbru
  • bors magic

Mod de preparare

Apa se pune la fiert cu otetul, se scoate cotorul la varza si se pune cu gaura in jos cand apa clocoteste. Lasam pana frunzele se inmoaie si isi schimba culoarea din verde inchis in verde deschis.

Mazarea, conopida si morcovul se pun la fiert,cand sunt fierte se scurg de apa. Morcovul se toaca marunt , iar conopida se paseaza cu frurculita. 

Se pun in castron se adauga 1 lingura pasta de rosii , un fir de ceapa verde tocata, sare , piper, marar , cimbru, amestecam bine . 

Luam frunza de varza , punem compozitia de legume , rulam strans , iar apoi introducem capetele inauntu sa nu se desfaca la fiert.

Se toaca varza se aseaza in oala , se aseaza sarmalele , se acopera cu apa si se pun la fiert la foc mare pana dau in clocot, iar apoi se lasa la foc mic.

Cand sunt aproape fierte se adauga o lingura de pasta de rosii diluata cu apa si bors magic. Se mai lasa vreo 20 min si se stinge focul.

Sa aveti pofta!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu conopida si mazare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Oua cu chorizo si kapia copti la cuptor

Postat de rocsi_1612

Oua cu chorizo si kapia copti la cuptor

Ardeiul galben, verde si rosu, curatati de seminte, ii taiati cubulete. Taiati chorizo felii subtiri. Puneti o tigaie pe foc, rumeniti chorizo pe ambele parti. Adaugati cubuletele de ardei,...

Citeste continuarea

Ciulama de hribi

Postat de rocsi_1612

Ciulama de hribi

Hribii ii punem la dezghetat intr-o sita ca sa se scurga de zeama. Daca folositi hribi proapeti ii curatati, spalati si ii opariti putin inainte sa pregatiti ciulamaua. Curatam ceapa, o tocam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2013, 13:19
I-auzi! cu conopida si mazare,de ce nu?buna idee dea
la 10.05.2013, 13:19
la 10.05.2013, 13:20
mai , imi pare rau , mai am unele apucaturi de copil unic la parinti . Nu imi place comopida gatita , dar arata bine .
la 10.05.2013, 13:22
Dea , tu pari si mai tanara decat esti ! Ti-am marit poza .
la 10.05.2013, 13:25
Mutulica asa-i par mult mai tanara , nimeni nu imi da mai mult de 19-20 ani

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking