Ingrediente
- 5-6 cepe mari
- 3 morcovi mari
- 300-350 gr orez
- 2 borcane de ciuperci intregi de 400 gr
- 5 linguri pasta de tomate
- patrunjel verde
- un ardei rosu
- vegeta
- piper
- 2 linguri faina
- varza (sau altfel de frunze)
- un borcan tocana de legume(daca aveti prin camara puteti pune ca le de gust bun)
- ulei cam300-400 de gr sau mai putin (eu pun dupa ochi)
Mod de preparare
Ceapa se toaca marunt si se pune la inmuiat in ulei.
cand e pe jumatate inmuiata puneti morcovul dat pe razatoarea mare.cand s-a inmuiat si acesta puneti ciupercile date pe masina de tocat ,ardeiul rosu
si pasta de tomate.mai invartiti de cateva ori si dati deoparte compozitia.
orezul se spala bine in 2,3 ape si se lasa 10 min in apa calda dupa care se scurge.
orezul se amesteca cu compozitia de ceapa morcov si restul,se adauga pantrunjel verde tocat,tocana de legume,vegeta,piperul si faina.amestecati bine toate aceste ingrediente.
varza (eu am avut murata)se pune cu o zi inainte la desarat in apa calda,apa schimbandu-se de 2 ori ca sa nu fie prea sarata frunza.
faceti frunze si incepeti sa impaturiti.
pe fundul oalei de lut puneti cateva frunze ,apoi asezati sarmalutele ,deasupra puneti iar cateva frunze.puneti apa cat sa cuprinda si dati la cuptor oala pana sunt sarmalele fierte.
POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post in oala de lut" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|