Sarmalute in foi de vita cu carne de oaie

Postat de Mihaela11_jo in Oaie
25 Apr 2011 | 9020 vizualizari
Sarmalute in foi de vita cu carne de oaie

Sarmalutele in foi de vita umplute cu carne de oaie macinata si orez sunt una din mancarurile nelipsite la restaurantele cu profil arab si una din delicatesele obligatorii la mesele pentru oaspeti. Se pastreaza pentru iarna fie congelate in saculeti de plastic, in borcane vidate , in sticle de plastic sau murate. Gospodinele arabe sunt atat de migaloase: daca li se par prea mari frunzele de vita le taie in jumatati; cu cat sunt mai mici sarmalutele , cu atat e socotita mai priceputa gospodina!

Ingrediente

  • 1/2kg foi de vita( de preferinta fruzele de la strugurii negrii sunt mai fragede)
  • 500 grame carne macinata de oaie( sau vita)
  • 1 pahar orez
  • 1 ceapa medie
  • 1 mana de fruze de patrunjel verde
  • 1 mana de frunze de menta verde
  • condimente mixte macinate( all spice, piper, cuisoare,scortisoara,ghimbir,cardamom)
  • 1 nucsoara
  • 3-4 rosii de marime medie
  • 1 lamaie
  • 2 lingurite sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 cuburi Maggi de pui

Mod de preparare

Frunzele de vita se oparesc, apoi se scot pe un platou. Orezul se opareste , apoi se spala bine si se pune intr-un bol. Ceapa se taie marunt si se pune intr-o tigaie antiaderenta cu uleiul de masline si se prajeste putin pana ia culoare aurie. Se adauga orezul si se mai lasa 2-3 minute, doar sa fie patruns de aroma uleiului de masline. Rosia, frunzele de menta si de patrunjel se taie marunt si se adauga la orez.

Se adauga carnea macinata ,condimentele mixte, o lingurita de sare, o nucsoara rasa si un cub de Maggi ras pe  razatoarea mica. Intr-o cratita antiaderenta se aseaza cateva frunze de vita, apoi un strat de felii de rosii.Se rade un cub de Maggi pe razatoarea mica. Se pune putin din compozitia de orez cu carne pe fiecare frunza de vita si se ruleaza, apoi se aseaza in mod concentric pe stratul de rosii feliate.

Deasupra sarmalutelor se aseaza un strat de rosii feliate, cateva felii de lamaie si se sareaza. Se acopera cu un nou strat de frunze de vita si se toarna apa fierbinte , atat cat sa depaseasca sarmalutele cu 1 cm. Se pune peste sarmalute o farfurie intinsa intoarsa, pentru ca atunci cand incep sa fiarba sa nu se desfaca.

Cand incep sa fiarba sarmalutele se reduce focul si se fierb 50 de minute. Se rastoarna pe un platou si se servesc calde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita cu carne de oaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmalute in foi de vita pregatite si servite in dovleac

Postat de CramaHaiducilor

Sarmalute in foi de vita pregatite si servite in dovleac

Se opareste frunza de vita de vie Se face amestecul de pasat cu orez si carne Se impacheteaza compozitia in frunza de vita-de-vie Se spala mararul si cimbrul si se aseaja pe fundul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2011, 09:58
minunate
la 25.04.2011, 10:12
interesant..... in foaie de vita am papat numai sarmalute de porc, dar de oaie nu..... trebuie sa fie foarte bune....
la 25.04.2011, 10:39
ai trecut si acolo testul de gospodina foarte priceputa saptamana trecuta am invartit prima mea sarma,facea mama si am vrut sa incerc si eu...mie imi place mai mult varianta araba cu vita,ca sunt mai uscate si asa de aromate
la 25.04.2011, 10:44
Vai, cat e de fina! Cat carnatul de Plescoi Esti o gospodina foarte priceputa, nu incape indoiala As papa si eu cu carne de oaie, cred ca-s delicioase Sarbatori cu bine, Mihaela
la 25.04.2011, 10:48
imi place carnea de oaie ma servesc cu sarmalute....dar iti iau si cateva fructe
Hristos a inviat!!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking