Ingrediente
- foi de vita de vie [ proaspete sau conservate]
- sare
- 50 ml otet
- 1 kg carne mixta[porc+ vita ]
- 3 cepe mari
- 1 ardei rosu [ sau 2 linguri pasta ardei ]
- 1 pahar orez
- sare
- piper
- boia
- 2 linguri cimbru maruntit[proaspat sau uscat ]
- flori de fenicul
- 1 pahar ulei
- 500 gr ceafa afumata
- 500 gr rosii
- 1 pahar suc rosii
- smantana sau iaurt
Mod de preparare
Se pregatesc frunzele de vita de vie , li se taie coditele si se oparesc prin scufundarea rapida in apa clocotita in care s-a pus sare si otet .
Cepele si ardeiul se curata , se toaca marunt si se calesc in 100 ml ulei , se aduga si orezul care se prajeste pana incepe sa devina sticlos .se trage cratita de pe foc si se adauga carne tocata , boia , piper , sare , putin bulion , si o lingura de cimbru , se amesteca pana la omogenizare .
Se stropeste vasul roman [ de lut] cu ulei se presara cimbru si fenicul si se aseaza in ea sarmalutele impachetate . La ultimul strat se aseaza deasupra ceafa afumata ,rosii feliate si din nou cimbru si flori de fenicul,se stropeste cu suc de rosii ,un pahar de apa ,si ulei .Eu am taiat fideluta si doua foi de varza asa de ,,amorul artei ''. Se acopera vasul roman cu folie si se pune la cuptorul incins ,dupa 30 min se indeparteaza folia si se mai lasa 15 min sa se rumeneasca .
Se servesc cu smantana sau cu iaurt
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita cu flori de fenicul" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|