Sarmalute in foi de vita cu flori de fenicul

Postat de mihaelar63 in Mancaruri cu carne
26 Oct 2010 | 5064 vizualizari
Sarmalute in foi de vita cu flori de fenicul

Daca ma intrebi care sunt cele mai gustoase sarmalute , fara sa stau pe ganduri voi spune ca cele in foi de vita de vie . cu ajutorul foilor de vita se lucreaza mai usor decat cu foile de varza si sunt si mai ,,prietenoase '' pentru stomac .

Ingrediente

  • foi de vita de vie [ proaspete sau conservate]
  • sare
  • 50 ml otet
  • 1 kg carne mixta[porc+ vita ]
  • 3 cepe mari
  • 1 ardei rosu [ sau 2 linguri pasta ardei ]
  • 1 pahar orez
  • sare
  • piper
  • boia
  •  2 linguri cimbru maruntit[proaspat sau uscat ]
  • flori de fenicul
  • 1 pahar ulei 
  • 500 gr ceafa afumata
  • 500 gr rosii
  • 1 pahar suc rosii
  • smantana sau iaurt

Mod de preparare

Se pregatesc frunzele de vita de vie , li se taie coditele si se oparesc prin scufundarea rapida in apa clocotita in care s-a pus sare si otet .

Cepele si ardeiul se curata , se toaca marunt si se calesc in 100 ml ulei , se aduga si orezul care se prajeste pana incepe sa devina sticlos .se trage cratita de pe foc si se adauga carne tocata , boia , piper , sare , putin bulion , si o lingura de cimbru , se amesteca pana la omogenizare .

Se stropeste   vasul roman [ de lut] cu ulei se presara cimbru si fenicul  si se aseaza in ea sarmalutele impachetate . La ultimul strat se aseaza deasupra ceafa afumata ,rosii feliate si din nou cimbru si flori de fenicul,se stropeste cu suc de rosii ,un pahar de apa  ,si ulei .Eu am taiat fideluta si doua foi de varza  asa de  ,,amorul artei ''. Se acopera  vasul roman  cu folie si se  pune la cuptorul incins ,dupa 30 min se indeparteaza folia si se mai lasa 15 min sa se rumeneasca .

Se servesc cu smantana sau cu iaurt

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita cu flori de fenicul" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mamaliga in straturi

Postat de caroline

Mamaliga in straturi

Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt. Punem putin ulei intr-o tigaie si punem ceapa la calit. Adaugam carnea tocata ,sare si piper dupa gust si lasam la foc potrivit pana ce carnea isi...

Citeste continuarea

Friptura de ied cu ceapa rosie si usturoi

Postat de mihaelar63

Friptura de ied cu ceapa rosie si usturoi

Carnea de ied se spala si se curata cu atentie . Iedul nostru a fost foarte frumos si curat . Depinde cum lucreaza cine il sacrifica . Am presarat peste carne oregano, sare, piper si boia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2010, 09:43
Doar no-i fi prima? Pot lua cate vreau, ca mie tare-mi plac.
la 26.10.2010, 09:43
O portie la pachet va rog
la 26.10.2010, 09:45
chiar asa , primii veniti , primii serviti !
la 26.10.2010, 09:54
Am venit si eu sa iau vo doo, sa am acolo pentru masa de pranz.
la 26.10.2010, 09:59
doua nu ajung nici pe un dintisor

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking