Savarina Maria

Postat de maria_claudia in Torturi
8 Sep 2010 | 6316 vizualizari
Savarina Maria

Ingrediente

  • BLAT :
  • 5 oua .
  • 5linguri de zahar.
  • 5 linguri pesmet.
  • 1lingura faina.
  • zahar vanilat.  
  • Crema.
  • 300ml frisca lichida.
  • 6linguri zahar.
  • zahar vanilat.
  • Sirop .
  • 250 ml apa
  • 150 gr zahar .
  • esenta rom                                                                   

Mod de preparare

BLAT.

se separa albusurile de galbenusuri.galbenusurile se freaca cu zaharul, apoi se adauga pesmetul, faina, zaharul vanilat, coaja de lamaie, apoi se adauga albusurile batute spuma amestecand usor. Compozitia se pune intr-o tava rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se pune in cuptorul preincalzit la foc potrivit 30 minute .

Crema .

Smantana  trebuie sa fie foarte rece . Se mixeaza la treapta a 2 impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.

Blatul racit se taie in doua, se insiropeza cu siropul facut din apa ,zahar si esenta. Se pune frisca, apoi urmatorul blat .

Pentru decor un plic tort-gelee rosu facut dupa instructiunile de pe plic si frisca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina Maria" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu morcovi si nuca

Postat de mirela0911

Desert tort cu morcovi si nuca

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga condimentele...

Citeste continuarea

Desert tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Se spala caisele, li se scot samburii si se pun la fiert impreuna cu zaharul pana cand scade zeama lasata de acestea. Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Biscuitii se maruntesc la robotul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.09.2010, 21:38
buna
la 08.09.2010, 21:56
frumos tortuletul tau
la 08.09.2010, 22:11
multumesc mult
la 08.09.2010, 22:14
Bine ai venit printre bucatarasi!La multi ani, Maria si la cat mai mult retete pe site ! Arata foarte bine si nu se poate sa nu fie si foarte bun ! Scuze, am uitat sa dau cele 5 furculite, dar vin si cu o farfurioara
la 08.09.2010, 22:17
multumesc mult ptr urare si comentariu

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking