Ingrediente
- BLAT :
- 5 oua .
- 5linguri de zahar.
- 5 linguri pesmet.
- 1lingura faina.
- zahar vanilat.
- Crema.
- 300ml frisca lichida.
- 6linguri zahar.
- zahar vanilat.
- Sirop .
- 250 ml apa
- 150 gr zahar .
- esenta rom
Mod de preparare
BLAT.
se separa albusurile de galbenusuri.galbenusurile se freaca cu zaharul, apoi se adauga pesmetul, faina, zaharul vanilat, coaja de lamaie, apoi se adauga albusurile batute spuma amestecand usor. Compozitia se pune intr-o tava rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se pune in cuptorul preincalzit la foc potrivit 30 minute .
Crema .
Smantana trebuie sa fie foarte rece . Se mixeaza la treapta a 2 impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
Blatul racit se taie in doua, se insiropeza cu siropul facut din apa ,zahar si esenta. Se pune frisca, apoi urmatorul blat .
Pentru decor un plic tort-gelee rosu facut dupa instructiunile de pe plic si frisca .
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina Maria" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|