Savarine

Postat de Oana in Prajituri
17 Oct 2010 | 13640 vizualizari
Savarine

Rapide si delicioase!

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 8 linguri pesmet
  • o lingurita coaja de portocala
  • Sirop:
  • 150g zahar
  • 400 ml apa
  • esenta de rom
  • coaja de portocala
  • Jeleu rosu pt. capacel
  • Frisca pt. umplut

Mod de preparare

Galbenusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat, cam 10 minute, pana se albesc. Se adauga cate o lingura de pesmet si se incorporeaza bine. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se incorporeaza putin cate putin in galbenusuri. La final se amesteca si coaja de portocala. Se ung formele cu unt si se umplu cu compozitie, apoi se pune tava in cuptorul incalzit, la foc mic. Cand sunt rumenite usor se scot, se lasa putin la racit si se scot din forme.

Intre timp se prepara siropul. Zaharul se caramelizeaza, se adauga apa si se lasa pefoc pana se topeste caramelul bine. Se lasa la racit si se adauga esenta de rom si coaja de portocala.

Se taie capacelele de la savarine, dar nu de tot. Se prepara un plic de jeleu rosu, dr. Oetker, dupa instructiunile de pe ambalaj, se lasa putin la racorit si cand incepe sa se ingroase putin se toarna cu o lingura pe capacelele de savarine.

Dupa ce s-a intarit jeleul se ia cate o savarina si se scufunda bine in sirop, apoi se intoarce in mana cu capacelul in jos, sa intre bine siropul in ele.

Se umplu cu frisca si se lasa putin la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Baba cu rom

Postat de katty

Desert Baba cu rom

Punem drojdia intr-un castron si turnam putin lapte caldut, omogenizam si o dam deoparte. Intr-un castron cernem faina. Facem o adancitura la mijloc in care punem zaharul, ouale,sarea, vanilia,...

Citeste continuarea

Desert savarina tiramisu

Postat de Constelatialeu

Desert savarina tiramisu

Aluat : Mai intai pregatim ploolish-ul. Intr-un castronel punem faina, drojdia si laptele, amestecam si lasam la dospit la temperatura camerei pana isi dubleaza volumul. In vasul robotului...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2010, 19:38
Va rog, poftiti! pai nu se mai putea, lesinam de pofta Se fac foarte usoooor
la 17.10.2010, 19:46
cat d ebine arata...m-as servi cu una macar
la 17.10.2010, 19:52
foarte bine arata....
la 17.10.2010, 19:53
Avem destule! Ionix, ia zi, sunt bune?
la 17.10.2010, 19:57
Ce bie arata. vreau si eu macar una

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking