Savarine a la " brunetica"

Postat de brunetica in Prajituri
17 Oct 2011 | 4834 vizualizari
Savarine a la " brunetica"

Un desert minunat si delicios atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. Va doresc pofta buna !!

Ingrediente

  • Pentru savarine :
  • 6 oua  ,
  • 6 linguri cu ulei  ,
  • 1/2 zahar pudra  ,
  • 1/2 faina  ,
  • 1 pliculet praf de copt  ,
  • 2 lingurite de coniac,
  • sare. 
  • Pentru sirop :
  • 400 ml. apa ,
  • 3 lingurite coniac ,
  • 200 g. zahar .
  • Pentru ornat:
  • frisca naturala,
  • dulceata de capsuni sau ciocolata  .

Mod de preparare

Pentru inceput separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pudra si il incorporam cu albusul. Adaugam faina si praful de copt si le incorporam bine cu mixerul. Galbenusurile le frecam cu uleiul si coniacul pana rezulta o crema si le adaugam la restul compozitiei, incorporand toate ingredientele foarte bine.

Cu o lingura luam din compozitie si umplem pe jumatate formele de savarina. Dam la cuptor pentru 20- 25 minunte, cuptorul trebuie sa fie incalzit.

Pentru sirop: intr-o oala punem apa, coniacul si zaharul si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.

Cand savarinele sunt coapte si racite, le insiropam cu siropul facut, taiem capacel si le umplem cu frisca naturala si ornam cu dulceata de capsuni sau ciocolata.

Pofta buna !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine a la " brunetica"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert crumble cu capsuni

Postat de Pungasa_Rogue

Desert crumble cu capsuni

Se cerne faina intr-un castron. Se adauga pesmetul de biscuiti, zaharul, sarea si untul taiat bucatele. Se amesteca toate ingredientele pana cand se obtine un aluat nisipos. Se da la rece pana...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi pe dosul tavii si umplutura de mere

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu foi pe dosul tavii si umplutura de mere

Intr-un castron se pun untul taiat bucatele, zaharul, ouale si sarea. Se adauga esenta, se cerne putina faina si se toarna bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie. Se framanta totul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2011, 12:23
incercati sant delicioase, am servit si vecinele si mi-au laudat savarinele
la 17.10.2011, 12:37
Sunt sigura ca ti-au iesit foarte bune
la 17.10.2011, 12:46
sincer au iesit bune mena, chiar si soacra mea a laudat savarinele.
la 17.10.2011, 13:15
Daca sunt laudate de soacraaaa esti tare,ai trecut cel mai greu test.
la 17.10.2011, 14:12
pai cred ca am trecut testul cu soacra, ii place ce mancaruri fac si imi cere retetele sa faca si ea

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking