Savarine

Postat de Ina in Prajituri
26 Aug 2011 | 23672 vizualizari
Savarine

Reteta preluata de la Gabytza , care mi-a recomandat si varianta, ca ea avea doua variante :P

Ingrediente

  • Aluat :
  • 250 gr faina
  • un ou
  • 200 ml lapte
  • un plic cu drojdie uscata
  • 2 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 3 linguri ulei
  • Sirop:
  • 8 linguri cu zahar
  • 400 ml apa
  • o esenta rom
  • Umplutura :
  • gem de caise
  • frisca

Mod de preparare

Intr-o cana diluam drojdia uscata, frecand-o  cu o lingurita de zahar si o cescuta de lapte cald .

Faina o turnam toata intr-un vas , apoi adaugam oul, restul de lapte, sarea si uleiul. Adaugam amestecul de drojdie si amestecam bine pana  obtinem un aluat  de consistenta unei smantani .

Lasam aluatul la dospit pana-si dubleaza volumul .

Ungem formele de savarine cu ulei, apoi  le umplem cu aluat.

Se rumenesc usor cuptorul preincalzit, apoi se scot din forme si se lasa sa se raceasca.

Separat facem un sirop din zahar caramelizat, peste care adaugam 400 ml. apa si o esenta de rom.

Intoarcem savarinele, taiem un capacel pe jumatate si  insiropam. Capacelul il ungem cu gem, iar peste gem si in interiorul savarinelor decoram cu frisca.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (57)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Baba cu rom

Postat de katty

Desert Baba cu rom

Punem drojdia intr-un castron si turnam putin lapte caldut, omogenizam si o dam deoparte. Intr-un castron cernem faina. Facem o adancitura la mijloc in care punem zaharul, ouale,sarea, vanilia,...

Citeste continuarea

Desert savarina tiramisu

Postat de Constelatialeu

Desert savarina tiramisu

Aluat : Mai intai pregatim ploolish-ul. Intr-un castronel punem faina, drojdia si laptele, amestecam si lasam la dospit la temperatura camerei pana isi dubleaza volumul. In vasul robotului...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.08.2011, 21:21
cat de frumoase ti-au iesit
la 26.08.2011, 21:37
Daca le vedeai pe primele...
Parca erau niste broaste cu gurile cascate ))
la 26.08.2011, 21:46
Ioaaaaaaaaai ce dolofane's man ca-le-as io pe toate
la 26.08.2011, 21:47
Dia'
la 26.08.2011, 22:18
mie imi saliveaza si creieru

Vezi toate comentariile (57)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking