Savarine a la " brunetica"

Postat de brunetica in Prajituri
17 Oct 2011 | 4861 vizualizari
Savarine a la " brunetica"

Un desert minunat si delicios atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. Va doresc pofta buna !!

Ingrediente

  • Pentru savarine :
  • 6 oua  ,
  • 6 linguri cu ulei  ,
  • 1/2 zahar pudra  ,
  • 1/2 faina  ,
  • 1 pliculet praf de copt  ,
  • 2 lingurite de coniac,
  • sare. 
  • Pentru sirop :
  • 400 ml. apa ,
  • 3 lingurite coniac ,
  • 200 g. zahar .
  • Pentru ornat:
  • frisca naturala,
  • dulceata de capsuni sau ciocolata  .

Mod de preparare

Pentru inceput separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pudra si il incorporam cu albusul. Adaugam faina si praful de copt si le incorporam bine cu mixerul. Galbenusurile le frecam cu uleiul si coniacul pana rezulta o crema si le adaugam la restul compozitiei, incorporand toate ingredientele foarte bine.

Cu o lingura luam din compozitie si umplem pe jumatate formele de savarina. Dam la cuptor pentru 20- 25 minunte, cuptorul trebuie sa fie incalzit.

Pentru sirop: intr-o oala punem apa, coniacul si zaharul si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.

Cand savarinele sunt coapte si racite, le insiropam cu siropul facut, taiem capacel si le umplem cu frisca naturala si ornam cu dulceata de capsuni sau ciocolata.

Pofta buna !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine a la " brunetica"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Strudel cu dovleac

Postat de Ela68

Strudel cu dovleac

Se desface aluatul si se imparte ochiometric in trei pe latura lunga. Se aseaza dovleacul pe centru, iar partile laterale se cresteaza oblic, la 2 cm. Se aseaza alternativ peste umplutura cate...

Citeste continuarea

Desert turta dulce cu glazura de ciocolata alba

Postat de rocsi_1612

Desert turta dulce cu glazura de ciocolata alba

Intr-un bol puneti untul de la temperatura camerei. Incepeti sa il mixati, adaugati zaharul in acest timp si zaharul vanilat cu bourbon. Adaugati ouale si mixati pana nu se mai simt cristalele de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2011, 12:23
incercati sant delicioase, am servit si vecinele si mi-au laudat savarinele
la 17.10.2011, 12:37
Sunt sigura ca ti-au iesit foarte bune
la 17.10.2011, 12:46
sincer au iesit bune mena, chiar si soacra mea a laudat savarinele.
la 17.10.2011, 13:15
Daca sunt laudate de soacraaaa esti tare,ai trecut cel mai greu test.
la 17.10.2011, 14:12
pai cred ca am trecut testul cu soacra, ii place ce mancaruri fac si imi cere retetele sa faca si ea

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking