Ingrediente
- Pentru aluat:
- 300 g faina
- 100 g gris
- 1 lingura de fulgi de cartofi sau un cartof mic fiert
- 1 cubulet de drojdie
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita rasa de zahar
- 1 lingurita de sare
- 100 ml lapte caldut
- apa in cazul in care aluatul e prea tare
- Pentru umplutura(se poate pune ceea ce vreti, aveti sau va place ):
- salam,(prosciutto cotto,kaiser sau ce aveti)
- 4-5 rosii cherry
- 100 g branza rasa
- 1/2 ardei gras rosu
- 1 dovlecel verde
- 1 mana de masline fara coaja
- Pentru uns deasupra:
- 1 lingurita de ulei
- 1 lingurita de apa
- oregano
Mod de preparare
Incepem prin a pune faina intr-un vas mai mare. Deasupra se adauga grisul, zaharul, fulgii de cartofi si uleiul.Facem o gaura in mijloc in care turnam laptele caldut impreuna cu drojdia dizolvata in acesta. Adaugam si sarea si incepem sa framantam un aluat care sa fie elastic si nelipicios. Acoperim cu un prosop curat si il lasam la loc cald timp de o ora pana cand isi dubleaza volumul, apoi il impartim in doua si cu ajutorul unui sucitor facem 2 turte mari cat tava (rotunda de 26 cm) pe care am tapetat-o cu hartie de copt.
Punem o turta in tava, iar peste, adaugam ingredientele pentru umplutura, taiate cubulete si amestecate cu branza rasa. Acoperim cu cea de-a doua turta si lipim bine marginile. Se lasa in tava inca 30 minute, dupa care se unge cu uleiul, apa si oregano, toate 3 amestecate. Se da la cuptorul preincalzit 200° pentru 25-30 min pana cand se rumeneste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Schiacciata ripiena" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (39)
|