Scoici Saint Jacques cu morcovi si lapte de cocos

Postat de ctlina in Fructe de mare
26 Dec 2016 | 4646 vizualizari
Scoici Saint Jacques cu morcovi si lapte de cocos

O reteta foarte fina si delicioasa. Am incercat-o pentru a o face de sarbatori. Adoptata in unanimitate :) Scoicile Saint Jacques (Sfântul Iacob, în limba română) sunt moluște marine, din familia Bivalvia. Au 2 cochilii simetrice ce conțin în mijloc carnea de scoică – mușchiul (albă) și, cel mai adesea, un brâu de icre (de culoare portocalie). Scoica Saint Jacques este simbolul Sfântului Iacob, de unde și numele ei. Legenda spune că Sfântul Iacob a salvat un cavaler de la înec; cavalerul a ieșit la suprafață acoperit de scoici.   http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/12/scoici-saint-jacques-cu-morcovi-si.html

Ingrediente

  • 9 scoici Saint Jacques proaspete
  • 2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu coaja
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 ceapa eșalotă
  • 2 morcovi
  • 1 lingurita pudra de curcuma/ tumeric
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 30 g de unt
  • 20 cl lapte de cocos
  • 1 linguriță ulei de susan
  • sare de mare, piper

Mod de preparare

Se curata legumele. Se toaca marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul. 

Se taie morcovii în tagliatelle subțiri, cu ajutorul unui cuțit de curățat. 

Intr-o tigaie sau wok, puneti la-ncalzit 2 linguri de ulei.

Se prăjește usturoiul, ceapa si ghimbirul. Se adauga morcovii si se gatesc aproximativ 5 minute. 

Punem laptele de cocos, curcuma, uleiul de susan, sare și piper și se gateste la foc mic câteva minute. 

 Pregătiți scoicile: îndepărtați cochilia ( negustorul de peste o poate face) și spălați sub jet de apă rece carnea de scoică.

Curatati-le de „sacul negru”. Partea portocalie este comestibilă, dar nu tuturor le place, aşa că se poate scoate. Eu o pastrez este gustoasa. Uscati-le cu ajutorul unui prosop de hartie.

Se pune la-ncazit untul. Cand este bine topit puneti scoicile, sarati si piperati.

Le sotati intorcandu-le de cateva ori timp 5-8 minute. 

Într-o farfurie de prezentare puneti orez fiert natur intr-un cerc de inox, adaugati deasupra morcovii.

Se scoate cercul, se pun deasupra 3 scoici de Saint Jacques și alaturi un pic de sos. 

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici Saint Jacques cu morcovi si lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Midii,orez si cartofi la cuptor

Postat de caroline

Midii,orez si cartofi la cuptor

Midiile se spala ,se curata foarte bine cu ajutorul unei perii sau burete de sarma.Se rupe ''barba''.Le punem intr-o tigaie acoperite cu capac si le lasam pana se desfac.Cele care nu se desfac se...

Citeste continuarea

Creveti Saganaki

Postat de rocsi_1612

Creveti Saganaki

La mine crevetii  chiar daca au fost prefierti, erau necuratati, deci intai am curatat crevetii, le-am pastrat doar codita. Ceapa curata o tocati marunt, la fel si catelul de usturoi. Ardeiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.12.2016, 18:20
Ceva diferit pentru perioada asta a anului.
la 26.12.2016, 19:03
la 26.12.2016, 20:36
la 26.12.2016, 21:52
la 27.12.2016, 08:50
hmmm ce imi plac fructele de mare in lapte de cocos

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking