Scoici Saint Jacques cu morcovi si lapte de cocos

Postat de ctlina in Fructe de mare
26 Dec 2016 | 4647 vizualizari
Scoici Saint Jacques cu morcovi si lapte de cocos

O reteta foarte fina si delicioasa. Am incercat-o pentru a o face de sarbatori. Adoptata in unanimitate :) Scoicile Saint Jacques (Sfântul Iacob, în limba română) sunt moluște marine, din familia Bivalvia. Au 2 cochilii simetrice ce conțin în mijloc carnea de scoică – mușchiul (albă) și, cel mai adesea, un brâu de icre (de culoare portocalie). Scoica Saint Jacques este simbolul Sfântului Iacob, de unde și numele ei. Legenda spune că Sfântul Iacob a salvat un cavaler de la înec; cavalerul a ieșit la suprafață acoperit de scoici.   http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/12/scoici-saint-jacques-cu-morcovi-si.html

Ingrediente

  • 9 scoici Saint Jacques proaspete
  • 2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu coaja
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 ceapa eșalotă
  • 2 morcovi
  • 1 lingurita pudra de curcuma/ tumeric
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 30 g de unt
  • 20 cl lapte de cocos
  • 1 linguriță ulei de susan
  • sare de mare, piper

Mod de preparare

Se curata legumele. Se toaca marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul. 

Se taie morcovii în tagliatelle subțiri, cu ajutorul unui cuțit de curățat. 

Intr-o tigaie sau wok, puneti la-ncalzit 2 linguri de ulei.

Se prăjește usturoiul, ceapa si ghimbirul. Se adauga morcovii si se gatesc aproximativ 5 minute. 

Punem laptele de cocos, curcuma, uleiul de susan, sare și piper și se gateste la foc mic câteva minute. 

 Pregătiți scoicile: îndepărtați cochilia ( negustorul de peste o poate face) și spălați sub jet de apă rece carnea de scoică.

Curatati-le de „sacul negru”. Partea portocalie este comestibilă, dar nu tuturor le place, aşa că se poate scoate. Eu o pastrez este gustoasa. Uscati-le cu ajutorul unui prosop de hartie.

Se pune la-ncazit untul. Cand este bine topit puneti scoicile, sarati si piperati.

Le sotati intorcandu-le de cateva ori timp 5-8 minute. 

Într-o farfurie de prezentare puneti orez fiert natur intr-un cerc de inox, adaugati deasupra morcovii.

Se scoate cercul, se pun deasupra 3 scoici de Saint Jacques și alaturi un pic de sos. 

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici Saint Jacques cu morcovi si lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Midii picante cu portocale si taitei de orez

Postat de mihaelar63

Midii picante  cu portocale si taitei de orez

Legumele se curata si se spala . Prazul se taie in doua si se feliaza . Usturoiul se toaca marunt . Ardeiul se taie julien .Portocala se toaca cubulete . Se pune intr-un Wok...

Citeste continuarea

Creveti cu sos de lamaie si usturoi (Reteta Video)

Postat de Ina75

Creveti cu sos de lamaie si usturoi (Reteta Video)

Zdrobim usturoiul.Tocam marunt patrunjelul. Pregatim aragazul. Pregatim o tigaie inalta sau un wok in care punem uleiul. Cand uleiul este incalzit, adaugam crevetii.Condimentam cu sare si piper...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.12.2016, 18:20
Ceva diferit pentru perioada asta a anului.
la 26.12.2016, 19:03
la 26.12.2016, 20:36
la 26.12.2016, 21:52
la 27.12.2016, 08:50
hmmm ce imi plac fructele de mare in lapte de cocos

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking