Ingrediente
- 9 scoici Saint Jacques proaspete
- 2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu coaja
- 1 cățel de usturoi
- 1 ceapa eșalotă
- 2 morcovi
- 1 lingurita pudra de curcuma/ tumeric
- 2 linguri de ulei de măsline
- 30 g de unt
- 20 cl lapte de cocos
- 1 linguriță ulei de susan
- sare de mare, piper
Mod de preparare
Se curata legumele. Se toaca marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul.
Se taie morcovii în tagliatelle subțiri, cu ajutorul unui cuțit de curățat.
Intr-o tigaie sau wok, puneti la-ncalzit 2 linguri de ulei.
Se prăjește usturoiul, ceapa si ghimbirul. Se adauga morcovii si se gatesc aproximativ 5 minute.
Punem laptele de cocos, curcuma, uleiul de susan, sare și piper și se gateste la foc mic câteva minute.
Pregătiți scoicile: îndepărtați cochilia ( negustorul de peste o poate face) și spălați sub jet de apă rece carnea de scoică.
Curatati-le de „sacul negru”. Partea portocalie este comestibilă, dar nu tuturor le place, aşa că se poate scoate. Eu o pastrez este gustoasa. Uscati-le cu ajutorul unui prosop de hartie.
Se pune la-ncazit untul. Cand este bine topit puneti scoicile, sarati si piperati.
Le sotati intorcandu-le de cateva ori timp 5-8 minute.
Într-o farfurie de prezentare puneti orez fiert natur intr-un cerc de inox, adaugati deasupra morcovii.
Se scoate cercul, se pun deasupra 3 scoici de Saint Jacques și alaturi un pic de sos.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici Saint Jacques cu morcovi si lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|