Ingrediente
- 20 gr drojdie proaspata
- 1 lingurita zahar
- 500 gr faina
- 400-450 gr apa calduta
- 1/2 lingurita sare
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
1. Intr-un castronel se amesteca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi se adauga doua, trei linguri de apa calduta si faina pana obtinem un amestec asemanator smantanii. Se lasa la crescut acoperit cu un sevet aproximativ zece minute.
2. Cernem faina intr-un vas mai mare si o amestecam cu sarea. Turnam in mijloc amestecul de drojdie si incepem sa adaugam apa calduta. amestecand cu o lingura pana la inglobarea acesteia. Rasturnam aluatul pe blatul infainat si framantam pana ce amestecul devine omogen si se desprinde de pe maini. Conteaza foarte mult calitatea fainii, de aceea recomand ca apa sa fie adaugata treptat, astfel incat aluatul sa nu fie nici tare, nici moale. Pentru scoverzi este ideal sa obtinem un aluat mai moale decat cel pe care-l obtinem pentru paine.
3. Se lasa la dospit intr-un loc caldut 15-20 minute, pana isi dubleaza volumul. Formam bilute de marimea dorita si in functie de cat de mari dorim sa fie scoverzile. Le asezam pe un servet si avem grija sa le prajim in ordinea in care le-am format deoarece intre timp mai cresc.
4. Fiecare bucata de aluat se intinde cu ajutorul mainilor pana ajung la dimensiunea dorita.
5. Se pune uleiul la incins proband cu o bucatica de aluat. Cand incepe sa sfaraie , putem aseza prima scovearga pe care am scuturat-o bine de faina. Ii facem o gaura in mijloc cu ajutorul unei furculite, sa nu se umfle pe centru si o lasam la rumenit. O intoarcem si pe cealalta parte pentru a se rumeni bine.
6. Din aceasta cantitate au iesit 16 scoverzi micute.
7. Se pot umple si cu amestec de ou cu branza sarata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoverzi ca la Cervenia" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|