Scrumbie cu legume, la cuptor

Postat de Ina in Peste
8 Iul 2011 | 17561 vizualizari
Scrumbie cu legume, la cuptor

O reteta foarte apreciata de cei prezenti la masa .

Ingrediente

  • 8 scrumbii
  • o ceapa
  • 4 catei cu usturoi
  • o lamaie
  • 2 morcovi
  • patrunjel
  • sare

Mod de preparare

Curatam solzii si urechile scrumbiei, apoi scoatem matele si  o spalam bine in 2-3 ape. Crestam pestele cu cutitul pe toata lungimea sa, nu foarte adanc, lasand intre crestaturi cca 1-2 cm. Presaram sare in crestaturi si-n burta pestelui .

Feliem lamaia  si usturoiul, ceapa o taiem solzisori, iar morcovul rondele. Asezam in burta fiecarui peste felii de lamaie, rondele de morcov si bucati de ceapa si usturoi. Procedam lafel si cu exteriorul pestelui, pe care asezam bucati de lamaie , ceapa si morcov .  Stropim pestele cu ulei de masline, presaram patrunjel tocat , apoi impachetam fiecare scrumbie in folie de aluminiu  si o asezam in tava  tapetata si ea cu folie  sau hartie de copt. Dam la cuptor pentru cca 30-40 minute .   In ultimele 10 minute desfacem cu grija folia de aluminiu , lasand posibilitatea pestelui de a se rumeni frumos.

Oprim focul, indepartam total folia si asezam pestele pe un platou . Deasupra turnam un sos simplu de usturoi , in care am tocat mult patrunjel verde.

Legumele vor da un gust si o aroma deosebita pestelui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie cu legume, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Macrou marinat la rece

Postat de MotanLaOale

Macrou marinat la rece

Pestele se curata si se spala bine. Se taie rondele de 2-3 cm. Eu am taiat doar partea de mijloc, cozile le-am prajit. Se sareaza rondelele bine cu sare grunjoasa, se pun intr-un vas, se...

Citeste continuarea

Crochete de ton

Postat de xana

Crochete de ton

Taiem ceapa si usturoiul cat se poate de marunt, tocam patrunjelul, zdrobim cartoful fiert si le amestecam cu celelalte ingrediente. Pesmet am pus cca 2-3 linguri, atat cat sa se lege bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.07.2011, 23:19
Ce bunatate ai facuuut! Esti tare vrednicuta!
la 08.07.2011, 23:20
oare primesc si eu ceva din bunataturile tale
la 08.07.2011, 23:34
ce bunataturi faci din peste
la 09.07.2011, 00:23
mmm, ce pofta mi-eee
la 09.07.2011, 07:40
Vin azi.

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking