Ingrediente
- pentru sosul de iaurt:
- 3 linguri cu iaurt
- 3 catei de usturoi
- o lingura cu ulei de masline
- putin marar tocat
- sare
- pentru scrumbia la cuptor:
- o scrumbie in saramura
- piper
- putin busuioc uscat
- putin rozmarin
Mod de preparare
Scrumbia este extrem de sarata, eu am lasat-o asa pt ca sotul mananca sarat... daca nu mancati foarte sarat, e bine s-o lasati la desarat putin...
Se curata bine scrumbia si se aseaza pe o folie de aluminiu. Bagam piper, rozmarin si busuioc in peste iar apoi invelim pestele cu folia de aluminiu.
Punem pe gratarul de la cuptor la foc mic, sub gratar punem o tava plina cu apa. Dupa o ora il scoatem din cuptor, rupem folia de aluminiu la un capat si lasam sa se scurga grasimea din peste. Bagam iar la cuptor, la foc iute, pentru inca 10-15 minute.
Cat timp scrumbia e la cuptor facem sosul.
Preparare sos:
Pisam usturoiul si-l frecam bine cu ulei si putina sare.
Adaugam iaurtul si mararul si omogenizam. Cu acest sos vom servi pestele.
Se serveste alaturi de un vin alb bun.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie la cuptor cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|