Scrumbie la cuptor cu sos de iaurt

Postat de ionix in Peste
1 Noi 2010 | 11140 vizualizari
Scrumbie la cuptor cu sos de iaurt

o portie pentru sotul iubitor de sare si de peste :D

Ingrediente

  • pentru sosul de iaurt:
  • 3 linguri cu iaurt
  • 3 catei de usturoi
  • o lingura cu ulei de masline
  • putin marar tocat
  • sare
  • pentru scrumbia la cuptor:
  • o scrumbie in saramura
  • piper
  • putin busuioc uscat
  • putin rozmarin

Mod de preparare

Scrumbia este extrem de sarata, eu am lasat-o asa pt ca sotul mananca sarat... daca nu mancati foarte sarat, e bine s-o lasati la desarat putin...

Se curata bine scrumbia si se aseaza pe o folie de aluminiu. Bagam piper, rozmarin si busuioc in peste iar apoi invelim pestele cu folia de aluminiu.

Punem pe gratarul de la cuptor la foc mic, sub gratar punem o tava plina cu apa. Dupa o ora il scoatem din cuptor, rupem folia de aluminiu la un capat si lasam sa se scurga grasimea din peste. Bagam iar la cuptor, la foc iute, pentru inca 10-15 minute.

Cat timp scrumbia e la cuptor facem sosul.

Preparare sos:

Pisam usturoiul si-l frecam bine cu ulei si putina sare.

Adaugam iaurtul si mararul si omogenizam. Cu acest sos vom servi pestele.

Se serveste alaturi de un vin alb bun.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie la cuptor cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Plachie cu peste... :)

Postat de rock46hunt

Plachie cu peste... :)

De preferat este sa capturezi pestii...direct din apa... :) dupa care ii faci fileuri... Fileurile se prajesc in putin ulei la foc mic. Ceapa,ustoriul si rosiile se taie felii,respectiv...

Citeste continuarea

Cod bacalhau cu cartofi si ardei copti

Postat de cristeena20

Cod bacalhau cu cartofi si ardei copti

Alegem doua bucati groase de cod bacalhau (codul care a fost sarat si uscat, apoi inmuiat in apa rece pentru 2-3 zile, schimband mereu apa). Eu am avut gata inmuiate in apa si congelate, deci...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.11.2010, 21:12
si eu vreau sa fac maine peste
la 01.11.2010, 21:14
@Ela... eu ador pestele, de orice fel spor la treaba, asta daca ai de curatat peste cu solzi
la 01.11.2010, 21:18
.........si eu sunt fan peste..................
la 01.11.2010, 21:19
@Medi... cum ar fi fost sa nu fii fan peste? pai, George mergea la lectii de salsa in loc de pescuit
la 01.11.2010, 21:32
imi place mult pestele

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking