Semifreddo cu mascarpone si ciocolata - 1 an alaturi de bucatarasi!

Postat de nadea68 in Dulciuri
8 Feb 2014 | 17486 vizualizari
Semifreddo cu mascarpone si ciocolata - 1 an alaturi de bucatarasi!

Zilele astea s-a implinit un an de cand am intrat sa fac parte din marea familie a bucatarasilor....v-am cunoscut numai virtual dar e ca si cum va cunosc de o viata...sper sa va pot cunoaste si in realitate

Ingrediente

  • 250 g mascarpone
  • 2 oua
  • 80 g zahar +zahar pentru cafea
  • 3 cesti mari de cafea
  • 30 g ciocolata fondant razuita
  • 30 g cacao
  • 400 g biscuiti
  • vanilie
  • ciocolata topita

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri.

Batem galbenusurile cu 80 g zahar pana se topeste zaharul.Adaugam vanilia.

Adaugam mascarpone pe care l-am tinut la temperatura camerei.Amestecam.

Batem albusurile spuma la care am adaugat un praf de sare.

Incorporam albusurile la mascarpone si amestecam.

Impartim crema obtinuta in doua castronele.Intr-una adaugam ciocolata rasa sau bucatele iar in alta cacao.Asa incat sa obtinem doua creme una alba si una cu cacao.

Luam o tava de cozonac(a mea avea dimensiuni 18x30)si o acoperim cu hartie de copt.

Facem cafeaua si o indulcim dupa gust.

Punem cafeaua intr-un bol si inmuiem biscuiti rand pe rand.Asezam biscuiti pe pereti si pe fundul tavi.

Varsam crema cu cacao peste biscuiti.Asezam alt rand de biscuiti inmuiati peste crema dupa care varsam si crema alba.Acoperim totul cu restul de biscuiti.

Punem tava la congelator cateva ore ,eu am lasat peste noapte.

La servit se taie bucati si se orneaza cu ciocolata calda sau cacao.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Semifreddo cu mascarpone si ciocolata - 1 an alaturi de bucatarasi!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (58)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert pasca traditionala

Postat de Oana

Desert pasca traditionala

Aluat : Pune drojdia proaspata in laptele caldut, pune peste doua linguri de zahar si doua de faina si amesteca  bine cu un tel ca sa se dizolve drojdia....

Citeste continuarea

Cornulete cu cocos si nuca, de post

Postat de rocsi_1612

Cornulete cu cocos si nuca, de post

Apa o amestecam cu nuca de cocos, le punem pe foc si le fierbem cam 10 minute, amestecand sa nu se prinda de cratita. O tragem deoparte dupa acest timp si lasam sa se raceasca complet. Drojdia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2014, 18:56
Felicitari draga mea pentru toate retetele tale grozave si deosebite!
la 08.02.2014, 18:57
Mulţi ani alături de noi, Nadea! Iar preparatul
la 08.02.2014, 18:58
Rux multumesc din inima
la 08.02.2014, 18:58
La multi ani!
la 08.02.2014, 19:00
Cu mare drag scumpa Nadea!

Vezi toate comentariile (58)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking