Semifreddo cu mascarpone si ciocolata - 1 an alaturi de bucatarasi!

Postat de nadea68 in Dulciuri
8 Feb 2014 | 17450 vizualizari
Semifreddo cu mascarpone si ciocolata - 1 an alaturi de bucatarasi!

Zilele astea s-a implinit un an de cand am intrat sa fac parte din marea familie a bucatarasilor....v-am cunoscut numai virtual dar e ca si cum va cunosc de o viata...sper sa va pot cunoaste si in realitate

Ingrediente

  • 250 g mascarpone
  • 2 oua
  • 80 g zahar +zahar pentru cafea
  • 3 cesti mari de cafea
  • 30 g ciocolata fondant razuita
  • 30 g cacao
  • 400 g biscuiti
  • vanilie
  • ciocolata topita

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri.

Batem galbenusurile cu 80 g zahar pana se topeste zaharul.Adaugam vanilia.

Adaugam mascarpone pe care l-am tinut la temperatura camerei.Amestecam.

Batem albusurile spuma la care am adaugat un praf de sare.

Incorporam albusurile la mascarpone si amestecam.

Impartim crema obtinuta in doua castronele.Intr-una adaugam ciocolata rasa sau bucatele iar in alta cacao.Asa incat sa obtinem doua creme una alba si una cu cacao.

Luam o tava de cozonac(a mea avea dimensiuni 18x30)si o acoperim cu hartie de copt.

Facem cafeaua si o indulcim dupa gust.

Punem cafeaua intr-un bol si inmuiem biscuiti rand pe rand.Asezam biscuiti pe pereti si pe fundul tavi.

Varsam crema cu cacao peste biscuiti.Asezam alt rand de biscuiti inmuiati peste crema dupa care varsam si crema alba.Acoperim totul cu restul de biscuiti.

Punem tava la congelator cateva ore ,eu am lasat peste noapte.

La servit se taie bucati si se orneaza cu ciocolata calda sau cacao.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Semifreddo cu mascarpone si ciocolata - 1 an alaturi de bucatarasi!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (58)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert cornulete de post cu gem de prune si nuca

Postat de Constelatialeu

Desert cornulete de post cu gem de prune si nuca

Intr-o craticioara de inox punem margarina taiata cubulete mici, apoi asezam craticioara pe baie de abur, amestecam pana ce margarina este topita. Transferam margarina topita intr-un bol, adaugam...

Citeste continuarea

Napolitane cu alune macinate, biscuiti si dulce de leche

Postat de retetele_tinei

Napolitane cu alune macinate, biscuiti si dulce de leche

Zaharul se pune intr-o oala, iar peste el se pune laptele. Apoi, se pune1/2 de  lingurita de bicarbonat. Si la urma se pune1/2 de  lingurita de sare. Se amesteca si se lasa la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2014, 18:56
Felicitari draga mea pentru toate retetele tale grozave si deosebite!
la 08.02.2014, 18:57
Mulţi ani alături de noi, Nadea! Iar preparatul
la 08.02.2014, 18:58
Rux multumesc din inima
la 08.02.2014, 18:58
La multi ani!
la 08.02.2014, 19:00
Cu mare drag scumpa Nadea!

Vezi toate comentariile (58)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking