Semilune si Cosulete gustoase

Postat de Adele in Pizza
23 Mar 2014 | 2751 vizualizari
Semilune si Cosulete gustoase

Ingrediente

  • Aluat:
  • faina 1 kg
  • apa 250 ml.
  • drojdie 50 gr.
  • o lingurita de sare (20 gr).
  • 2 linguri de ulei.
  • suc de rosii.
  • 3-4 cartofi.
  • 1 catel de usturoi.
  • cascaval .
  • rozmarin.
  • origano.
  • parmezano ras.

Mod de preparare

Pregatim un aluat moale obisnuit in care adaugam cele doua linguri de parmezan ras , pe care il lasam la crescut pentru o ora.Dupa care curatam cartofii si ii taiem in felii subtiri ,iar fiecare felie o taiem in doua,punem o tigaie pe foc cu o lingura de ulei si un catel de usturoi ,lasam sa se incalzeasca  bine ,fara a arde usturoiul si punem cartofii cu jumate de pahar de apa ,adaugam rozmarinul si alte condimente(dupa gust) . Lasam pe foc  pentru 10 -15 minute.Pregatim si sucul de rosii ( intr-o cratita cu 2 linguri de ulei il coacem pentru cateva minute la foc mic ,adaugam si origano).

Pentru ''turtite semiluna '' :  luam jumatate din aluat si intindem o foaie ,formam cercuri pe care le umplem cu suc de rosii si cascaval.Inchidem bine fiecare cerc in doua (sub forma de semiluna)si le punem intr-o tava.Se dau la cuptor pentru 30 de minute la 180 °.

Pentru ''cosulete cu cartofi'' : Din aluatul ramas intindem o foaie subtire ,taiem cercuri cu un pahar(forma) .Pregatim formele , le ungem usor si fixam cate un cerc de aluat incercand sa i dam forma unui cosulet.Umplem cu cartofii care s-au racit si peste fiecare punem cate o lingurita de suc de rosi sau chiar o bucatica de rosie.Se dau la cuptor pentru 30 de minute la 180 °

Daca ti-a placut reteta noastra "Semilune si Cosulete gustoase" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pizza cu sunca si ciuperci

Postat de mirela0911

Pizza cu sunca si ciuperci

Blatul: Intr-o craticioara, se incalzesc 100 ml apa. Se adauga zaharul si 2 lg faina, apoi drojdia zdrobita. Se amesteca bine pana se lichefiaza, apoi se lasa sa creasca. Separat se cerne...

Citeste continuarea

Pizza vegetariana cu blat Alka Pizza Casei

Postat de Bucataras

Pizza vegetariana cu blat Alka Pizza Casei

Taie ciupercile cuburi; Toaca busuiocul marunt; Taie ceapa verde fasii oblice; Taie dovlecelul cuburi; Taie rosiile uscate fasii; Taie mozzarella cuburi; Pune ulei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2014, 10:00
Bune!
la 23.03.2014, 10:01
Gustoase, intr-adevar
la 23.03.2014, 10:04
tare gustoase ! :--bd
la 23.03.2014, 10:17
Bun,bun!
la 23.03.2014, 10:18

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking