Ingrediente
- 1 conopida mare
- 1 sfecla rosie
- 2 ardei iuti
- 2 ardei rosii grasi
- 2 lingurite piper negru boabe
- 2 lingurite seminte mustar
- 2 lingurite stafide
- 4 buc hrean
- 4 linguri sare mare neiodata
- 4 linguri zahar
Mod de preparare
Conopida se spala si se desface buchetele
Ardeiul iute se spala si se taie in sfert -uri.
Sfecla se curata si se taie rondele .
Hreanul se curata si se taie betisoare .
Legumele se cladesc in doua borcane de 3l , bine spalate .
La fiecare borcan se distribuie egal , hreanul , foile de dafin , piperul , semintele de mustar si stafidele .
Apa si otetul se infierbanta,se amesteca cu sarea si zaharul, pana se dizolva.
Se toarna lichidul cald peste legumele din borcane .
Aveti grija sa nu ramana goluri de aer intre peretii borcanului si legume. Pentru aceasta va ajutati de coada unui tacam si faceti loc ca lichidul sa patrunda peste tot .
Infiletati capacele bine spalate si conservele dumneavoastra sunt gata !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sfecla cu conopida marinate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|