Sfecla rosie la borcan

Postat de cristinne in Conserve
30 Sep 2010 | 35605 vizualizari
Sfecla rosie la borcan

Sfecla rosie ajută ficatul să distrugă grăsimile depozitate. Este indicată şi femeilor însărcinate pentru ca este bogată în vitaminele A, B, C,E, K şi conţine foarte mult acid folic, calciu, fier şi potasiu. Este important de stiut faptul că sfecla nu-şi pierde proprietătiile benefice dacă este fiartă sau gătită.

Ingrediente

  • - sfecla rosie;
  • - otet;
  • - zahar;
  • - sare

Mod de preparare

Am taiat sfecla cubulete. Se umplu borcane de 800 grame cu sfecla.

Separat se face un amestec din apa, o cescuta f mica(gen espresso) de otet, o lingurita de sare si o lingura de zahar pentru fiecare borcan. Se toarna amestecul peste sfecla, se inchide borcanul si se pune intr-o oala la fiert. Apa din oala trebuie sa ajunga pana la buza capacului de la borcanul cu sfecla, deci sa nu il acopere.

Se pune pe foc f mic si se lasa sa fiarba 45 de minue dupa ce a inceput sa dea in 'clocot" la foc fff mic. Se stinge focul si se lasa in oala pana a 2 a zi, pana se raceste apa. Se scot si se depozieaza la loc racoros. Se consuma ca garnitura la orice mancare. Este excelent gustul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfecla rosie la borcan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Muraturi taranesti in otet

Postat de Pungasa_Rogue

Muraturi taranesti in otet

Gogonelele se spala. Morcovii se curata de coaja, se spala si se taie in bucati medii. Castravetii se spala si li se indeparteaza capatul la care a fost vrejul. Conopida se spala si se...

Citeste continuarea

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

Postat de Ina

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

Am amestecat faina cu sarea, am format in mijlocul gramezii un crater in care am spart cele doua oua si am omogenizat totul, ajutandu-ma de o furculita. Am scos aluatul pe blatul de lucru si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.09.2010, 18:17
O salata minunata.
la 01.10.2010, 23:50
Ce buna va fi la iarna
la 12.11.2010, 10:28
Buna Cristinne asdori sa iti spun si eu o intrebare daca nu te superi ? Cand ai fiert sfecla la bain-marie ai adaugat si conservant .?
la 16.11.2010, 15:41
Buna Laura
niciodata nu adaug conservant nicaieri.. asadar raspunsul este NU!

PS: si toate tin..si fara conservant...
- oricum "tin" la figurat pt ca ele dispar imediat la cateva luni, pt ca sunt delicioase si se consuma imediat!
la 14.07.2011, 17:40
Buna!
Imi place reteta.
Am o intrebare: La ce cantitate de apa ai amestecat ingredientele?
Multumesc anticipat.

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking