Sirop de capsuni FARA FIERBERE

Postat de lira in Sirop / Compot
13 Iul 2010 | 30717 vizualizari
Sirop de capsuni FARA FIERBERE

Reteta se poate adapta pentru orice fel de fructe care lare lasa destul de multa zeama: capsuni, visine, strugurasi, zmeura....

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 7 litri de sirop)
  • 3 kg de capsuni
  • 3 l de apa
  • 1 lingura sare de lamaie
  • 1/2 lingura de salicil
  • 6 kg zahar

Mod de preparare

Capsunii se spala si se curata de codite, dupa care se pun intr-o oala. Adaugam apa peste ei, sarea de lamaie si salicilul. Lasam totul sa stea 24 de ore.

Salicilul este varianta ungureasca a conservantului (am pus si o poza cu el). Eu il prefer pentru ca nu schimba gustul siropului spre deosebire de conservant Cine nu are, merge si conservantul.
A doua zi adaugam zaharul si mai lasam inca 24 de ore Eu am mai amestecat in oala din cand in cand pentru ca zahaul are tendinta sa se depuna pe fund, asa ca mai dati cu lingura prin oala cand treceti prin zona.
A 3-a zi separam capsunii de sirop, siropul se strecoara si se pune in sticle. Fructele se pun in borcan, cu sirop cat sa treaca peste ele.

Capsunii in sirop merg foarte bine, daca vreti sa faceti iarna o prajitura cu fructe, pe o budinca, orez cu lapte sau ce va mai trece voua prin cap .... si garantez ca sunt de 10.000 de ori mai buni decat cei congelati.

Siropul se pastreaza foarte bine si 2-3 ani.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de capsuni FARA FIERBERE" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sirop de Trandafir

Postat de Dya

Sirop de Trandafir

Petalele de trandafir se curata si se spala in apa rece. Intr-o craticioara (cu baza dubla), de inox, se pune apa la fiert. Cand aceasta da in clocot, se presara petalele de trandafir si se...

Citeste continuarea

Compot de piersici

Postat de merisor67

Compot de piersici

Am ales niste piersici din piata mai tari sa nu se inmoaie la fiert, dar au fost destul de dulci. piersicile spalate, le-am spart in doua, am scos samburii si le-am asezat frumos in borcanele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2010, 16:10
De capsuni mmmmmm....bun!
la 13.07.2010, 17:25
yamy.yamy
la 13.07.2010, 17:25
am pus si furculitele
la 13.07.2010, 17:35
Ce bunatate ai facut
la 13.07.2010, 18:45
super

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking