Sirop din muguri de brad, varianta la cald

Postat de panacris in Sirop / Compot
4 Iun 2012 | 7007 vizualizari
Sirop din muguri de brad, varianta la cald

O aroma deosebita si un leac natural ptr viitoarele faringite, laringite:)

Ingrediente

  • muguri de brad 1000 g.
  • apa 2500 ml.,
  • zahar tos 2000 g.,
  • sare de lamaie 1 plic

Mod de preparare

Mugurii de brad, se spala, se curata  de partea maronie de la capat. Se pun intr-un vas incapator se adauga apa, se presara sarea de lamaie, nu va speriati daca nu se vede apa la suprafata. Se pune la fiert la foc tare, cca. 1 ora. Se strecoara. Veti obtine un lichid alburiu, tulbure, Sincer, nu prea am avut incredere cand am vazut culoarea lichidului, si parca mirosea a spalatura de vase. Dar daca tot m-am apucat, am zis sa incerc pana la capat, in cel mai rau caz aruncam la chiuveta siropul si asta e,  nu ar fi fost prima oara, cand as fi dat un rateu in bucatarie :D.

Sa continuam. In lichidul albicios, strecurat, se adauga zaharul cu totul si se pune din nou la fiert la foc mediu, cca. 1 ora.  Intre timp m-am ocupat de dulceata de capsuni, nici nu i-am mai dat interes, surpriza, cand timer-ul m-a anuntat ca s-a sfarsit ora de fierbere, stupoare, in oala cu sirop plutea un lichid frumos mirositor, a Craciun, spuneau baietii mei, de culoare rosiatica. L-am turnat fierbinte in sticlele sterilizate, dinainte, le-am sigilat si le-am pus la somn pana a doua zi. A rezultat un sirop aromat, delicios si placut la vedere.

Spor la treaba!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din muguri de brad, varianta la cald" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Compot de cirese mari

Postat de antici_gabytza

Compot de cirese mari

Spalam ciresele si le lasam in apa cca jum de ora. Dupa care le curatam de codite si le lasam la scurs. Spalam borcanele si le lasam la scurs. Dupa care le umplem cu cirese lasand gol gatul...

Citeste continuarea

Sirop de soc

Postat de AdrianUdrea

Sirop de soc

Florile de soc se clatesc bine cu apa rece si se pun intr-un vas, impreuna cu coaja de la 2 lamai, doar partea galbenă. Se pune apa peste ele si se fierb 10 minute de cand se atinge punctul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2012, 21:00
bun, bun mai ales pentru raceala . Trimite si la mine o sticla ca eu nu fac nimic ca nu am unde tine
la 04.06.2012, 21:01
ce culoare frumoasa
la 04.06.2012, 21:07
faina culoarea
la 04.06.2012, 21:09
la 04.06.2012, 21:11
Ia sa ma servesc si eu cu o sticla!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking