Sirop din muguri de brad, varianta la cald

Postat de panacris in Sirop / Compot
4 Iun 2012 | 7007 vizualizari
Sirop din muguri de brad, varianta la cald

O aroma deosebita si un leac natural ptr viitoarele faringite, laringite:)

Ingrediente

  • muguri de brad 1000 g.
  • apa 2500 ml.,
  • zahar tos 2000 g.,
  • sare de lamaie 1 plic

Mod de preparare

Mugurii de brad, se spala, se curata  de partea maronie de la capat. Se pun intr-un vas incapator se adauga apa, se presara sarea de lamaie, nu va speriati daca nu se vede apa la suprafata. Se pune la fiert la foc tare, cca. 1 ora. Se strecoara. Veti obtine un lichid alburiu, tulbure, Sincer, nu prea am avut incredere cand am vazut culoarea lichidului, si parca mirosea a spalatura de vase. Dar daca tot m-am apucat, am zis sa incerc pana la capat, in cel mai rau caz aruncam la chiuveta siropul si asta e,  nu ar fi fost prima oara, cand as fi dat un rateu in bucatarie :D.

Sa continuam. In lichidul albicios, strecurat, se adauga zaharul cu totul si se pune din nou la fiert la foc mediu, cca. 1 ora.  Intre timp m-am ocupat de dulceata de capsuni, nici nu i-am mai dat interes, surpriza, cand timer-ul m-a anuntat ca s-a sfarsit ora de fierbere, stupoare, in oala cu sirop plutea un lichid frumos mirositor, a Craciun, spuneau baietii mei, de culoare rosiatica. L-am turnat fierbinte in sticlele sterilizate, dinainte, le-am sigilat si le-am pus la somn pana a doua zi. A rezultat un sirop aromat, delicios si placut la vedere.

Spor la treaba!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din muguri de brad, varianta la cald" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Miere - sirop de papadie

Postat de Constelatialeu

Miere - sirop de papadie

Mai intai am cules florile de papadie, de preferat sa le culegem dimineata cand se deschid frumos si mai ales sa le culegem din locuri cat mai ''salbatice'' nu dupa marginea drumului. La...

Citeste continuarea

Sirop din flori de soc la rece

Postat de panacris

Sirop din flori de soc la rece

Florile de soc dacă le-am cules după ploaie și din zonă nepoluată nu mai trebuie spălate, că se pierde polenul cel mai valoros. Dacă le-ați primit dintr-o zonă necunoscută, atunci le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2012, 21:00
bun, bun mai ales pentru raceala . Trimite si la mine o sticla ca eu nu fac nimic ca nu am unde tine
la 04.06.2012, 21:01
ce culoare frumoasa
la 04.06.2012, 21:07
faina culoarea
la 04.06.2012, 21:09
la 04.06.2012, 21:11
Ia sa ma servesc si eu cu o sticla!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking