Slănină cu costiţă afumată

Postat de botcrina in Mezel de casa
29 Apr 2012 | 16774 vizualizari
Slănină cu costiţă afumată

De fapt, acest mezel a fost ideea sotului meu, care atunci când am tăiat porcul, mi-a sugerat că ar fi bine să incercăm să luăm slănina cu costiţe cu tot, pentru a o păstra aşa afumată. Se poate consuma prăjită la grătar sau în ciorbele făcute la ceaun, ori cum doreşte fiecare, este foarte, foarte gustoasă.

Ingrediente

  • 3kg slănină cu costiţe
  • 2 pumni de sare
  • piper
  • boia (opţional)
  • mujdei de usturoi (opţional)

Mod de preparare

Se ia slănina cu costiţă şi se pune la murat cu sare circa 1 săptămână.

Se spală,  se şterge şi se pregăteşte pentru afumat.

Putem pregăti 4-5 căţei de usturoi, din care se prepară un mujdei obişnuit, în care se adaugă o lingură boia. Această compoziţie se foloseşte pentru ungerea slăninei înainte de a fi pusă la afumat.

Slînina astfel preparată se pune 3-4 ore la fum, timp de trei zile.

La loc uscat, umbros şi răcoros, se păstrează foarte bine şi pe timpul verii.

Poftă bună!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Slănină cu costiţă afumată" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale in frunze de vita de vie, la multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Postat de mihaelar63

Sarmale in frunze de vita de vie, la multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Se preincalzeste Multicookerul Crock Pot cu gatire sub presiune . Ceapa se taie marunt si se pune la sotat . Adaugati dupa 2 minute orezul si il lasati sa se prajeasca pana...

Citeste continuarea

Gulas unguresc de berbecut la Crock-Pot

Postat de mihaelar63

Gulas unguresc de berbecut la Crock-Pot

 Carnea se spala bine si se feliaza bucati mai marisoare. Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. In untura incinsa se pun legumele la calit intr-o tigaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2012, 12:26
la 29.04.2012, 14:13
ce bunatateeeeeeeeeee E mult mai sanatoasa decat toate mezelurile cu E-uri din comert
la 29.04.2012, 14:23
e foarte buna si fiarta cu mujdei si boia
la 29.04.2012, 15:43
la 29.04.2012, 18:11
da, asa este, se poate fierbe, fiecare o con suma dupa cum ii place

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking