Sarmale

Postat de Valclaudia in Porc
9 Iun 2014 | 2927 vizualizari
Sarmale

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata (de porc, sa contina si grasime)
  • 150 gr. orez
  • 3-4 linguri de ulei
  • 2 cepe potrivite
  • 1 varza murata
  • frunze proaspete de vita
  • 1 varza proaspata (mica, pentru tocat)
  • sare, piper, cimbru uscat (dupa gust)
  • 1 ou
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 2 foi de dafin
  • cateva bucatele de afumatura (costita, scarita, slanina)
  • crengute de marar verde
  • 1/2 cutie rosii pasate

Mod de preparare

Curatam ceapa, o spalam , o tocam si o punem la calit cca 5 minute. Intre timp spalam orezul in mai multe ape, apoi adaugam si orezul peste ceapa calita pentru alte 5 minute.

Dupa ce s-a racorit putin acest amestec, il punem peste carnea tocata, adaugam sare, piper, cimbru dupa gust,1 ou, 2 linguri pasta de ardei,

Frunzele de vita vor trebui spalate in prealabil, apoi oparite in apa colocotita cu sare.

Imbracam amestecul de carne in foi de vita sau in frunze de varza murata.

Pe fundul cratitei asezam un strat de varza proaspata taiata fideluta, apoi un strat se sarmalute,din loc in loc vom asza bucatele de afumatura,apoi din nou varza tocata, si tot asa pana ajung toate sarmalutele in cratita si avem grija ca ultimul strat sa fie de varza. Printre sarmalute asezam foile de dafin si crengute de marar verde.

Peste sarmalute punem apa cat sa acopere tot continutul din cratita, dam mancarea la foc potrivit pentru 40 minute, apoi reducem la minim focul, adaugam rosiile pasate si mai lasam sa clocoteasca sarmalutele incet alte 40 minute.

Stingem focul, lasam sa se linisteasca putin din fiert sarmalutele si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale cu varza dulce la vasul ceramic Crock Pot

Postat de mirela0911

Sarmale cu varza dulce la vasul ceramic Crock Pot

Pentru inceput se opareste varza in apa cu sare, otet, cimbru si marar. Aceasta operatiune se poate face inainte cu o zi. Daca folositi varza murata, se trece peste acest pas. Se curata ceapa...

Citeste continuarea

Sarmale in frunze de vita de vie, la multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Postat de mihaelar63

Sarmale in frunze de vita de vie, la multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

Se preincalzeste Multicookerul Crock Pot cu gatire sub presiune . Ceapa se taie marunt si se pune la sotat . Adaugati dupa 2 minute orezul si il lasati sa se prajeasca pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2014, 12:08
bune bune
la 09.06.2014, 12:23
mmmm..gustoase
la 09.06.2014, 12:46
Harnicuto!
la 09.06.2014, 13:04
Bune
la 09.06.2014, 13:17
ce buna ar fi o portie..

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking