Sarmalute in frunza de vita

Postat de andreea91 in Porc
28 Mai 2014 | 3142 vizualizari
Sarmalute in frunza de vita

Cine sa nu recunoasca vestitele noastre sarmalute in frunza de vie . Mancarea noastra traditionala ! Astazi mi-am propus sa gatesc aceste minunate sarmalute si au iesit delicioase. Pofta buna !

Ingrediente

  • 150 foi de vie
  • 1 kg si 300 g carne tocata porc
  • 3 cani orez
  • 4 cepe
  • 1 morcov mare
  • 300 g pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • patrunjel dupa gust
  • marar verde dupa gus
  • leustean dupa gust
  • frunze de cimbru verde
  • 2 oua
  • ulei floarea soarelui

Mod de preparare

Intr-o tigaie adaugamu leiul, ceapa  taiata  cat mai fin posibil cu morcovul dat prin razatoare si le calim pana ceapa  devine aurie si adaugam pasta de tomate si il lasam la foc mic sa isi continue  coacerea . Spalam orezul  dupa care il lasam la scurs.Compozitia cu ceapa o lasam la racit.

Intr-un vas adaugam carnea tocata unde unim  compozitia cu ceapa si amestecam sa se incorporeze in carne. Unim  orezul, cele 2 oua si verdeata taiata marunt ,sare si piper dupa gust si amestecam bine compozitia pana ce prinde o culoare destul de  frumoasa, adica  rosiatica. 

Frunzele de  vie le lasam circa 5 min in apa clocotota pana se inmoaie putin dupa care le lasam la scurs si la racit .

Odata frunza rece incepem sa le rulam in frunza si sa le inchidem capetele. 

In oala in care punem  sarmalele la fiert pe  fundul acesteia punem frunza ramasa si cine doreste  cimbru uscat.Si incepem sa adaugam sarmalutele in cerc si tot asa.

Invelim  ultimul rand de  sarmale tot  cu frunza de  vie adaugam apa  cat curpinde si dam la fiert la  foc mic pana  gata. 

Proba se face  gustand . 

POFTA BUNA !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in frunza de vita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmalute in frunza de stevie

Postat de panacris

Sarmalute in frunza de stevie

Carnea de porc și cea de vită, se taie în bucăți potrivite și se macină la mașina de tocat carne. Orezul se spăla în mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curată și se...

Citeste continuarea

Sarmalute in foi de vita

Postat de vasimur

Sarmalute in foi de vita

Prepararea foilor de viță de vie Foile de viță de vie se aleg cât mai fragede și mai rotunjite pentru a înveli mai ușor sarmalele. Dacă aveți frunze proaspete este...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2014, 20:13
Sunt bune, iar eu obişnuiesc să le mănânc cu smântână.
la 28.05.2014, 20:16
si eu la fel. poza este facuta cand sunt puse la fiert. Cand le-am terminat am plecat la plimbare si cand m-am intors erau deja savurate cu smantana si mamaliguta
la 28.05.2014, 20:38
foarte foartee bune!
la 28.05.2014, 20:40
foate

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking