Snițel în crustă de muștar și baby-carrote la cuptor

Postat de Satisfyyourcravings in Pui
17 Dec 2012 | 5045 vizualizari
Snițel în crustă de muștar și baby-carrote la cuptor

Vă aduc din nou un preparat pregătit de prietenul meu, căruia i-am adăugat o garnitură de morcovi tineri copți în cuptor și presărați cu busuioc și oregano.

Ingrediente

  • 1/2 piept de pui la temperatura camerei
  • 1 lingură de făină
  • 2 ouă
  • 3 lingurițe muștar Dijonesse
  • 3 lingurițe muștar cu miere
  • fulgi de chilli
  • 150 de grame de baby-carrote
  • puțin ulei de măsline
  • busuioc uscat
  • oregano uscat
  • sare

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie felii subțiri și se bate cu un ciocănel pentru șnițele. Se usucă cu un prosop de bucătărie.

Se amestecă ouăle bătute ca pentru omletă cu puțină sare, muștarul, făina și fulgii de chilli. În acestă etapă, este posibil să mai fie nevoie de puțină făină pentru a obține o compoziție asemănătoare cu smântâna.

Se îmbracă bucățile de pui în mixul de muștar, îndepărtând excesul și se prăjesc la foc mediu spre mare până capătă o culoare aurie. Se scot pe prosoape din hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. 

Morcovii se curăță de coajă și se fierb 3 minute în apă cu sare. Se scot într-o tavă și se stropesc cu ulei de măsline. Se presară oregano și busuioc uscat peste. 

Se introduc la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 10 minute. 

Se servește carnea cu morcovii alături. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Snițel în crustă de muștar și baby-carrote la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui umplut

Postat de gurita_ta2005

Piept de pui umplut

Se spala bucatile de pui si se usuca cu un servet de hartie. Cascavalul se da pe razatoarea mare. Bucatile de pui se taie in doua dar nu total,se desfac si se bat cu un ciocan de carne....

Citeste continuarea

Ciulama de pui

Postat de licurici_lra

Ciulama de pui

Carnea se spala bine, apoi se portioneaza si se pune la fiert in apa multa. Se spumeaza din cand in cand, iar cand nu mai face spuma, se adauga sare, ceapa intreaga curatata si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.12.2012, 10:24
La morcovi am voie să poftesc. Altefel Adriana, tot ce ai prezentat tu acolo arată minunat
la 17.12.2012, 10:25
ce bine arata
la 17.12.2012, 10:28
Frumos si gustos!
la 17.12.2012, 10:34
Grozav de bine arata
la 17.12.2012, 10:36

Pana saptamana viitoare iau doar morcovii

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking