Somn aromat la cuptor cu cartofi noi si sos de lamaie

Postat de laylalala in Peste
12 Iun 2010 | 11408 vizualizari
Somn aromat la cuptor cu cartofi noi si sos de lamaie

Ingrediente

Pentru somn

  • 1 somn (de aprox. 1kg)
  • 1 lingura ulei de masline cu aroma de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline piperat
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • sare de mare
  • 2-3 maini de amestec de ierburi proaspete, tocate marunt (coriandru, lamaita,marar, patrunjel, cimbru)

Pentru cartofi si sos

  • 500 gr cartofi noi
  • 1 mana frunze proaspete de menta
  • 40 gr amidon alimentar
  • 200 ml vermouth
  • 500 ml lapte
  • 1 lamaie, feliata subtire
  • 1 lingurita zahar
  • sare de mare si piper alb, dupa gust
  • nucsoara, proaspat macinata

Mod de preparare

Pentru peste, taie somnul in jumatate, pe orizontala.Intr-un vas, amesteca cele doua feluri de ulei de masline cu coaja rasa si zeama de lamaie de lamaie si sare de mare, dupa gust.Unge ambele jumatati de somn cu acest amestec.Aseaza una din jumatatai pe o farfurie, presar-o cu frunzele tocate si acoper-o cu cealalta jumatate de somn.Leaga somnul cu o sfoara si da-l la rece 1 ora.
Incalzeste cuptorul la 190⁰C.Scoate somnul de le rece si da-l la copt 50-60 minute pana cand carnea s-a facut.
Intre timp, fierbe cartofii in apa cu sare si frunzele de menta apoi scurge-i.

Pentru sos, pune laptele la fiert impreuna cu lamaia.Dizolva amidonul in 200 ml vermouth apoi adauga-l in laptele fierbinte.Lasa totul sa fiarba usor pana cand sosul incepe sa se ingroase.Adauga zaharul, sare de mare si piper alb, dupa gust si putina nucsoara macinata apoi amesteca bine.
Serveste pestele taiat felii cu cartofi noi fierti si sos de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn aromat la cuptor cu cartofi noi si sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Macrou la grill, cu mamaliguta fripta si cartofi aromati

Postat de privatelaura

Macrou la grill, cu mamaliguta fripta si cartofi aromati

Peștele se decongelează. Se curăță bine, se spală și se șterge cu un șervet de hârtie. Se condimentează cu sare și piper și se lasă puțin deoparte. Se pregătește o...

Citeste continuarea

Chiftelute din peste

Postat de simona72

Chiftelute din peste

Lasam pestele sa se dezghete la temperatura camerei. Il curatam si-l spalam bine si ii indepartam capul si coada. Intr-o oala incapatoare punem apa din abundenta(sa treaca peste pesti), adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.06.2010, 21:36
Vai, cum arata! delicios

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking