Cod alb cu sos de lamaie si cartofi in buzunar

Postat de cristinne in Somon
18 Apr 2010 | 7879 vizualizari
Cod alb cu sos de lamaie si cartofi in buzunar

Cu aceasta reteta, un pic atipica din anumite puncte de vedere va puteti astepta consoarta seara..la o cina romantica. Eu una asta am facut. Se prepara ff usor , este foarte gustoasa si ff apetisanta si nu in ultimul rand, este "altceva"!

Ingrediente

  • 2 bucati cod alb
  • 3 lamai
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
  • 100 gr. unt (jumatate pachet)
  • 1 pahar vin alb
  • 4 linguri ulei masline
  • 1/2 kg cartofi, de preferat noi.
  • folie de aluminiu, macar 1,5-2 metri.

Mod de preparare


Se pregateste pestele, se spala cartofii. Se pun cartofii la fiert cu sare. Se rade lamaia fin, se toaca fin patrunjelul si separat si mararul. Se face un amestec din coaja de lamaie, sucul la o lamaie, tot mararul tocat si 1/4 din patrunjelul tocat plus 2 linguri de ulei de masline Se adauga sare si piper. Cu acest amestec frecam bucatile peste pe toate partile.
Se scurg cartofii aproape fierti, se adauga peste acestia untul, patrunjelul tocat si un praf de sare si piper si se amesteca cu grija.
Se pregatesc buzunarele din folie de aluminiu. Se rupe cam 1 metru de folie se dubleaza sa ramana (50cm, pt rezistenta )si se  intinde pe masa .Se aseaza pe ea jumatate din amestecul de cartofi si spetse acestia o bucata de peste pregatit cu "sosul" de lamaie anterior. Se stropeste totul cu 1ingura de masline la sfarsit. Se face forma de buzunar: pe margini strangand  si pliind folia de 2, 3 ori pt rezistenta. Se lasa gura desfacuta. Se aseaza pe tava de cuptor si un pic inclinat in sus, se toarna si jumatate din paharul de vin. Se inchide buzunarul, pliind de 2,3 ori, la fel sa nu se desfaca. Se procedeaza la fel si cu celalt buzunar. Se pune tava pe plita de la aragaz pe 2 ochiuri, cateva secunde, 1 minut, 2 pana se incalzeste si incepe sa pocneasca inauntrul buzunarelor, ca si cum ar incepe sa se umfle buzunarele. Atunci se ia tava si se baga la cuptorul preincalzit, la 230grade (eu) pt 25 de minute ( dupa cele 25 de minute, se desface cu grija un buzunar pt a vedea daca pestele este facut, daca nu se mai lasa putin).
Se scoate si se serveste direct din buzunar, taind in fafurie, partea superioara cu un cutit.
Pofta buna, alaturi de un pahar de vin!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod alb cu sos de lamaie si cartofi in buzunar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Retete similare

Portofele cu somon afumat si ricotta (Reteta video)

Postat de Papalapap

Portofele cu somon afumat si ricotta (Reteta video)

Întinde ruloul de foietaj și, cu un pahar cu diametrul de 4 cm, decupează cercuri (1). Așază-le într-o tavă de cuptor acoperită cu hârtie de copt (2) și apoi unge-le cu...

Citeste continuarea

Somon in sos de ciuperci si smantana la cuptor

Postat de RuxyRux

Somon  in sos de ciuperci si smantana la cuptor

Ceapa si ciupercile se spala si se toaca dupa dorinta, eu am lasat ciupercile mai mari. Se calesc impreuna in ulei de masline, se tin pe foc mic pana incep sa adune zeama si se pune smantana,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 18.04.2010, 19:22
super bun arata grozav ,imi place pestele 5 furculite de la mine
la 18.04.2010, 22:15
la 18.04.2010, 22:29
bine ai venit in rindul bucatarasilor
la 19.04.2010, 02:55
Recomand sa se foloseasca hartie de pergament in locul foliei de aluminiu - aciditatea lamaiei poate conferi pestelui un gust metalic neplacut.
la 20.04.2010, 19:34
PS: tocmai am citit si eu astazi ca folia de aluminiu nu este deloc indicata in a gati alimentele, inveli sandvisuri, etc..pt ca aluminiul se impregneaza in aliment si duce la imbolnaviri nasoale. daca stiam nu mai foloseam.. asa ca voi tine cont ca de acum incolo sa nu mai invelesc direct alimentul in folie de aluminiu.

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking