Somn cu ciuperci la cuptor

Postat de mihaelar63 in Peste
15 Dec 2013 | 7791 vizualizari
Somn cu ciuperci la cuptor

Nici nu va puteti inchipui ce bune sunt ciupercutele crocante la cuptor . As putea sa le spun chipsuri de ciuperci .

Ingrediente

  • 1kg somn rondele
  • sare
  • 1 lingurita praf usturoi
  • 100 gr faina alba
  • ulei ptr prajit
  • 200 gr ciuperci champignon
  • 2 linguri usturoi tocat
  • 1/2 lingurita boia
  • 100 ml vin alb
  • 1/2 lingurita fulgi chili
  • 1 legatura patrunjel
  • rosii si salata verde pentru decor .

Mod de preparare

Rondelele de somn se sareaza , se pipareaza , se presara praf de usturoi .

Se da somnul prin faina alba si se prajeste in ulei incins .

In uleiul incins se prajesc ciupercile taiate  felii si usturoiul tocat .

Sarati si presarati boia si fulgii de chili .

Stingeti cu vin si lasati sa fiarba 2-3 minute pana se evapora alcoolul.

Incorporati si patrunjelul verde taiat marunt .

Feliile de somn prajit se pun in tava se acopera cu compozitia cu ciuperci si se da la cuptor 10 minute .

Serviti pestele cu pireu de cartofi multa verdeata si rosiii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn cu ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Somon la cuptor cu 4 garnituri

Postat de Oana

Somon la cuptor cu 4 garnituri

Fiecare bucata de peste va fi coapta separat, in hartie de copt si fiecare va avea cate o garnitura delicioasa! Pentru primul fel folosesc o mana de baby spanac, pe care il pun pe o foaie de...

Citeste continuarea

Somn la cuptor cu sos de galbiori

Postat de katty

Somn la cuptor cu sos de galbiori

Spalam bine pestele, il scurgem si il presaram cu sare si piper, inclusiv in interior. Crestam pestele din loc in loc. Maruntim usturoiul si il asezam in crestaturile facute si in interior. Punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.12.2013, 00:17
io sunt prima portia mea e mai mare
la 16.12.2013, 00:19
Ok Rena .
Cine mai doreste pana mai este . Am preparat pentru maine si am o tava intreaga
la 16.12.2013, 00:25
la 16.12.2013, 08:35
vin la masa
la 16.12.2013, 08:37
hmmm ce deliciu ne-ai adus

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking