Ingrediente
- Pentru Skagenröra
- 200 g smantana groasa (sau 100 g smantana + 100g maioneza) ·
- 1 ceapa mica rosie taiata marunt ·
- 50 g icre rosii (de somon, pastrav sau chiar icre mici rosii) ·
- 100 g de creveti (fierti, decojiti ) taiati mai marunt ·
- Marar tocat foarte fin ·
- Zeama de lamaie ·
- Sare, piper (daca va place si putin chili)
- restul:
- un fileu maricel, ( cat sa iasa 6 bucati) de somon cu piele cu tot
- 12 cartofi nu prea mari
Mod de preparare
Skagenröra se serveste de obicei langa somon afumat sau carpacio de somon (“gravad lax”). Se poate unge si pe paine, sau se poate folosi ca si umplutura la Avocado, alaturi de creveti si somon afumat.
De data asta l-am servit langa peste proaspat.
Am pregatit sosul amestecand ingredientele, am pos cartofii la fiert in coaja si am marinat bucatile de fileu in sare si zahar si le-am lasat la rece 30 de minute. Apoi am infierbantat ulei intr-o tigaie de tuci si am prajit pestele pe ambele parti citeva minute, incepand cu partea cu piele, in asa fel incat sa ramana fraged si un pic lucios in interior. Am fiert cartofii in coaja, i-am curatat, si am servit pestele cu sos si cartofi natur.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu Skagenröra si cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|