Somon cu Skagenröra si cartofi natur

Postat de danakarin in Somon
6 Ian 2012 | 6346 vizualizari
Somon cu Skagenröra si cartofi natur

Skagenröra este o specialitate suedeza, desi numele vine de la orasul danez Skagen. Este un sos, grozav de cunoscut si indragit, ce se consuma in fel si chip. A fost una din retetele care le-am invatat de la prietena mea Mioara, in aceasta vacanta de Sarbatori.

Ingrediente

  • Pentru Skagenröra
  • 200 g smantana groasa (sau 100 g smantana + 100g maioneza) ·   
  • 1 ceapa mica rosie taiata marunt ·        
  • 50 g icre rosii (de somon, pastrav sau chiar icre mici rosii) ·        
  • 100 g de creveti (fierti, decojiti ) taiati mai marunt ·        
  • Marar tocat foarte fin ·       
  • Zeama de lamaie ·       
  • Sare, piper (daca va place si putin chili)
  • restul:
  • un fileu maricel, ( cat sa iasa 6 bucati)  de somon cu piele cu tot
  • 12 cartofi nu prea mari

Mod de preparare

Skagenröra se serveste de obicei  langa somon afumat sau carpacio de somon (“gravad lax”).  Se poate unge si  pe paine, sau se poate folosi ca si umplutura la Avocado, alaturi de creveti si  somon afumat.

De data asta l-am servit langa peste proaspat.

Am pregatit sosul amestecand ingredientele, am pos cartofii la fiert in coaja si am marinat bucatile de fileu in sare si zahar si le-am lasat la rece 30 de minute. Apoi am infierbantat ulei intr-o tigaie de tuci si am prajit pestele pe ambele parti citeva minute, incepand cu partea cu piele, in asa fel incat sa ramana fraged si un pic lucios in interior. Am fiert cartofii in coaja, i-am curatat,  si am servit pestele cu sos si cartofi natur.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu Skagenröra si cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Somon cu sparanghel in crusta de aluat

Postat de oanapl

Somon cu sparanghel in crusta de aluat

Cerni faina intr-un vas, adaugi untul taiat cubulete, sarea si oul batut. Amesteci ingredientele pana obtii un aluat omogen pe care-l invelesti intr-o folie alimentara si il pui in frigider,...

Citeste continuarea

Medalion de somon la gratar

Postat de ela

Medalion de somon la gratar

Pregatim marinata:punem intr-un castron uleiul de masline,zeama de lamaie,usturoiul si condimentele(fiecare stie cum mananca de condimentat ) si amestecam bine totul. Punem pestele intr-un vas...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2012, 11:27
wow,asa o bunatate cu somon
la 06.01.2012, 11:35
la 06.01.2012, 12:03
cristina , roxy !!
la 06.01.2012, 12:10
bun bun
la 06.01.2012, 13:38

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking