Ingrediente
- 2 bucăţi somon cu piele
- Pentru marinată:
- 2 linguri ulei vegetal
- 2 linguri suc de portocale
- 1 lingură jumătate de suc de lime
- 1 linguriţă jumătate de Tequilla Silver
- 1 linguriţă jumătate de coajă de lime
- 1 linguriţă jumătate de ardei Habanero tocat
- 2 căţei de usturoi tocaţi
- Pentru unt:
- 2 linguri de unt moale
- puţin usturoi pudră (un vârf de cuţit)
- 1 linguriţă jumătate de suc de lime
- 1 linguriţă de ardei Habanero tocat
- 1 linguriţă coajă de lime rasă
Mod de preparare
Pentru marinată, se amestecă într-un vas uleiul cu sucul de portocală, sucul de lime, Tequilla, coajă de lime, ardeiul Habanero și usturoiul. Păstrați puțină marinatată pentru garnitură. Restul, se răstoarnă într-o farfurie nu foarte adâncă, se așează bucățile de pește și se acoperă vasul cu folie alimentară. Se lasă la marinat între 2 și 4 ore, întorcând peștele de câteva ori în acest timp.
Separat, se amestecă untul moale cu pudra de usturoi, sucul de lime, ardeiul Habanero și coaja de lime. Se acoperă și se păstrează la frigider.
Se încălzește la temperatură medie un grill uns cu unt.
Se așează somonul de grill cu pielea în jos și se gătește între 5 și 8 minute în funcție de mărime, grosime și preferințe.
Se scoate de o farfurie și se servește cu untul aromatizat deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu unt aromatizat cu Habanero și lime" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|