Somon in crusta aromata

Postat de luminita20_2006 in Somon
5 Ian 2011 | 5111 vizualizari
Somon in crusta aromata

Ingrediente

  •  3 file somon
  • -1 lamaie
  • -4 linguri pesmet
  • -1 lingurita rasa curry
  • -marar
  • -usturoi granulat
  • -sare, piper
  • -ulei de masline
  • Garnitura
  • - cartofi mici
  • -2 ardei grasi
  • sos:
  • -200 gr smantana
  • - marar
  • -usturoi

Mod de preparare

Se pregateste somonul(in cazul in care e cumparat intreg se portiozeaza se scoate pielea), dupa care se stropeste cu zeama de la jumatate de lamaie.

Pentru crusta se amesteca pesmetul cu sarea, piper, praf de usturoi si curry(puneti mai mult sau mai putin in functie de cat de picant il doriti) , mararul tocat si ulei de masline.

Somonul se aseaza intr-o tava unsa cu foarte putin ulei se pun felii de lamaie sub fiecare bucata de somon apoi se pune amestecul de pesmet peste fiecare bucata si se indeasa cu o lingura sa se lipeasca. Se da la cuptor 20 min.

Cartofii se curata se pun la fiert in apa cu sare si o lungurita de unt pe final. Ardeiul gras se iae pai se prazeste in unt cu capac pana cand se imoaie.

Sos:

Se amesteca smantana cu marar tocat si usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon in crusta aromata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Somon in crusta de verdeturi cu sote de ciuperci

Postat de rocsi_1612

Somon in crusta de verdeturi cu sote de ciuperci

Somonul curatat, il spalati si il stergeti cu niste servetele. Patrunjelul si busuiocul le tocati, dar nu foarte marunt. Intr-un bol amestecati verdeata tocata, zeama de lamaie, uleiul, sare,...

Citeste continuarea

Tagliatelle cu somon si spanac

Postat de cris2711

Tagliatelle cu somon si spanac

Intai se pregateste cuptorul la 220° si se pregateste ceapa si usturoiul.Spanacul deasemenea ,daca este proaspat.Eu am folosit spanac congelat. Se ia o oala mare,se umple mai bine de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2011, 14:38
buuuuuuuuuuuuun răăăăăăăăăău
la 05.01.2011, 14:38
doar o bucatica vreau si eu
la 05.01.2011, 14:48
la peste sunt prezenta
la 05.01.2011, 14:50
Imi place pestele
la 05.01.2011, 14:54
Foarte interesant!!!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking