Somon la gratar cu gogosele de cartofi

Postat de cristeena20 in Peste
31 Aug 2014 | 3408 vizualizari
Somon la gratar cu gogosele de cartofi

Merue am fost de parere ca pestele , cu cat e mai simplu gatit , cu atat e mai savuros. In mod deosebit ador pestele la gratar.

Ingrediente

  • 2 felii de somon
  • sare, un cub de unt, putin suc de lamaie
  • broccoli (6-8 buchetele)
  • Pentru cartofi: 500 gr cartofi albi, sare, piper proaspat macinat, praf de usturoi cu ardei rosu, un cub de unt, parmezan ras, un ou)

Mod de preparare

- Pregatim cartofii: ii curatam de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare, Cand sunt bine fierti ii pasam ca pentur piure si ii amestecam cu unt, parmezan ras si un ou. Condimentam cu piper proaspat macinat si praf de usturoi cu ardei rosu. Amestecam bine si lasam la racut . Facem gogosele cu doua linguri (sau se poate face cu cornetul pentru ornat torturi- eu nu am mai gasit formele, asa ca am optat pentru lingura). Asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul uncins pt cca 20 minute, pana devin aurii deasupra.

- Intre timp punem broccoli la fiert in apa rece cu sare pt cca 10 minute.

- Somonul se sareaza inainte de a-l pune la grata. Se pune pe gratarul incins si se intoarce pe ambele parti. Se scoate pe un platou si se unge cu sosul preparat din unt topit  amestecat cu cateva picaturi de lamaie.

- Servim alaturi de broccoli si cartofi.Sa nu uitati vinul alb rece sau vinul verde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la gratar cu gogosele de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftele cu ton

Postat de rocsi_1612

Chiftele cu ton

Curatam morcovul, cartoful, le spalam si le punem la fiert cu un praf de sare. Cand sunt patrunse le scurgem de apa, pe lasam la racorit. Desfacem tonul, uleiul il scurgem, il punem intr-un...

Citeste continuarea

File de merlucius si legume en papillote

Postat de panacris

File de merlucius si legume en papillote

Într-o tavă temorezistentă se pune o folie de pergament pe care se pune fileul de pește dezghețat, asezonat cu mirodeniile și uleiul de măsline. Se împachetează și se dă la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2014, 16:59
Ce bine arata ☺
la 31.08.2014, 17:04
la 31.08.2014, 17:06
Pesteeee bun!
la 31.08.2014, 17:08
la 31.08.2014, 17:12

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking