Sos bechamel

Postat de Sylvia in Clasice
29 Iul 2010 | 9115 vizualizari
Sos bechamel

E un sos clasic care merge in zeci de combinatii si care ne incanta mereu. Se face in zeci de variante, cu cascaval sau parmezan ras in compozitie, cu verdeturi maruntite chiar si cu fructe confiate maruntite prin el. Eu va dau azi reteta mea de sos clasic pe care puteti apoi sa il imbunatatiti cu ce doriti.

Ingrediente

  • Avem nevoie de
  • 50 grame de unt ( de cea mai buna calitate, eu iau pt acest sos  unt bio de la marca care stiu ca imi place cel mai mult ),
  • 15 grame ( o lingura si jumatate)  de faina fina ( eu pun faina pentru patiserie)
  • 250 ml lapte  rece de la frigider ( cantitatea poate sa difere in functie de unt si faina, adaugati cate putin pana ajunge sosul la consistenta dorita), sare, o umbra de nucsoara, piper alb.

Mod de preparare

 Preparare: intr-o caserola punem untul la topit la foc foarte mic .

 Adaugam apoi faina in ploaie si amestecam bine luand vasul de pe foc, eu folosesc mixerul cu un singur brat si pe viteza cea mai mica. Adaug apoi sarea, o umbra de nucsoara, piper alb si  laptele rece putin cate putin, iau vasul de pe foc pana la omogenizare si apoi il pun din nou sa clocoteasca.

 Se repete operatiunea cu adaugat de lapte si luat de pe foc pana cand obtinem dupa clocotire consistenta dorita la sos. Sosul se poate pastra la frigider de pe o zi pe alta, eventual se subtiaza din nou cu putin lapte daca trebuie. Este foarte fin si are aroma aceea speciala de unt amestecat cu lapte  atunci cand se topeste in gura, de asta e important sa folositi un unt foarte bun.  Recomand oricui  sa faca sosul bechamel in casa nu se compara cu cel cumparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

Postat de Bucataras

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

Cum se prepara Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce Începeți prepararea sosului bechamel: Într-o cratiță, topiți untul la foc mediu. Adăugați făina...

Citeste continuarea

Reteta de lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac

Postat de oanapl

Reteta de lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac

Iata cum se prepara reteta de Lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac Se începe cu sosul alb. Într-un vas se topește untul, se adaugă făina și se amestecă bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.07.2010, 21:46
foarte bun
la 29.07.2010, 21:50
la 29.07.2010, 23:01
tare bunut, dar eu stiam ca la sos de pune laptele cald nu rece si ca utilizam aceeasi cantitate de unt si de faina. Am sa incerc si asa, multumesc de reteta.
la 29.07.2010, 23:19
si 5 furcu dar cand mi-e lene il mai cumpar chit ca gustu nu se compara
la 30.07.2010, 07:27

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking