Sos bolognez

Postat de Bucataras in Pt. paste
23 Mai 2009 | 14669 vizualizari
Sos bolognez

Serviti cu paste fierbinti, presarati cu parmezan ras

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 cepe rosii tocate marunt
  • 1 morcov tocat marunt
  • 2 lujeri de telina tocati marunt
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 500 gr carne slaba tocata
  • 1 lingura faina
  • 225 gr ciuperci taiate felii
  • 400 gr rosii tocate din conserva
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 300 ml supa de carne
  • 300 ml vin alb/rosu sec
  • 2 lingurite condimente italiene verdeturi
  • sare
  • piper negru macinat

Mod de preparare

  1. incingeti uleiul intr-o tigaie mare, adaugati ceapa, morcovul, telina si usturoiul si caliti-le la foc mic timp de aproximativ 5 minute sau pina se inmoaie
  2. Adaugati carnea tocata si prajiti-o pina cind devine peste tot maronie, amestecind din cind in cind. Adaugatu faina si caliti-o timp de 1 minut, amestecind.
  3. Adaugati ciupercile, rosiile, pasta de rosii, bulionul, vinul, verdeata uscata si condimentele, amestecind continuu pentru omogenizare
  4. lasati sa dea in clocot, apoi micsorati focul, acoperiti tigaia si lasati compozitia sa fiarba aproximativ o ora, amestecind din cind in cind, pina cind carnea este fiarta si sosul e scazut bine. Daca doriti, lasati tigaia descoperita si mariti putin focul timp de 15-20 de minute inainte de a se termina timpul de fierbere, pentru a se ingrosa sosul putin mai mult.
  5. Serviti fierbinte

Variante: In locul carnii de vita, puteti folosi carne slaba de miel sau de porc. In locul vinului rosu, puteti pune mai mult bulion

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos bolognez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Lasagna

Postat de licurici_lra

Lasagna

Se incepe cu sosul bolognez. Ceapa si usturoiul se toaca marut si se calesc in 2 linguri de ulei, impreuna cu carnea tocata. Se adauga cate putina supa, pana isi schimba carnea culoarea, apoi se...

Citeste continuarea

Lasagna

Postat de Luckycake

Lasagna

Incepem prin a face sosul: calim ceapa in ulei pana se inmoaie ,cam 5 minute, adaugam carnea tocata si o amestecam, o sfarmam cu o lingura de lemn sa nu se faca cocoloase, apoi adaugam vinul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2013, 13:51

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking