Sos cald de conopida

Postat de nadina73 in Aperitive / Garnituri
4 Iun 2010 | 3814 vizualizari
Sos cald de conopida

e vineri si vroiam ceva de post cu conopida ..............si a iasit o minunatie

Ingrediente

  • 1/2 conopida (am luat una foarte mare)
  • 2 fire de ceapa verde
  • 5 dinti de usturoi
  • 1 cana lapte de soia
  •  linguri de amidon
  • 5 linguri ulei
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare

Se desface buchetele conopida si se fierbe in apa cu sare(sau la aburi)

Ceapa se taie pestisori si se caleste in ulei la fel si usturoiul se calesc impreuna 5 minute apoi se pune conopida fiarta si se amesteca bine cu ceapa se lasa sa se caleasca putin impreuna 5 minute ,apoi se zdrobeste bine cu badidora

Laptele de soia se amesteca cu amidonul si apoi se pune peste conopida pisata se lasa sa fiarba 5 minute toate impreuna ,se adauga sare si piper alb la final iar sosul e gata,merge grozav de bine cu o salata   de rosii cu ceapa............

O mancare usoara si foarte buna pentru zilele de post atat calda cat si rece

Sincer am pus si rece pe paine si e grozava ,cu rosii,ardei..............

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos cald de conopida" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitive fursecuri cu cartofi si cascaval

Postat de Pungasa_Rogue

Aperitive fursecuri cu cartofi si cascaval

Cartofii se spala si se fierb in coaja, dupa care se scot din apa si se lasa sa se racoreasca. Untul se topeste intr-o cratita pusa la foc cu 200 ml apa in ea.  Fulgii de porumb se...

Citeste continuarea

Tarta cu dovlecei si cascaval

Postat de Ina

Tarta cu dovlecei si cascaval

Spalam dovleceii si ii feliem fin, la robot ( sau de mana, avand grija ca feliie sa fie uniform de subtiri ). Nu este necesar sa indepartam coaja. Spargem ouale si separam albusurile de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2010, 16:54
ce deliciu. nadina, ai o rabdare incredibila la decorat. pentru o "pasare de noapte" ma refer.
la 04.06.2010, 16:59
super!!
la 04.06.2010, 17:02
Tavi
la 04.06.2010, 17:27
razi tavi va sa zica
la 04.06.2010, 17:27
ina tu nu faci parte din categaria "pasari de noapte" tu 22 tusti in pat

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking