Sos cald de conopida

Postat de nadina73 in Aperitive / Garnituri
4 Iun 2010 | 3804 vizualizari
Sos cald de conopida

e vineri si vroiam ceva de post cu conopida ..............si a iasit o minunatie

Ingrediente

  • 1/2 conopida (am luat una foarte mare)
  • 2 fire de ceapa verde
  • 5 dinti de usturoi
  • 1 cana lapte de soia
  •  linguri de amidon
  • 5 linguri ulei
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare

Se desface buchetele conopida si se fierbe in apa cu sare(sau la aburi)

Ceapa se taie pestisori si se caleste in ulei la fel si usturoiul se calesc impreuna 5 minute apoi se pune conopida fiarta si se amesteca bine cu ceapa se lasa sa se caleasca putin impreuna 5 minute ,apoi se zdrobeste bine cu badidora

Laptele de soia se amesteca cu amidonul si apoi se pune peste conopida pisata se lasa sa fiarba 5 minute toate impreuna ,se adauga sare si piper alb la final iar sosul e gata,merge grozav de bine cu o salata   de rosii cu ceapa............

O mancare usoara si foarte buna pentru zilele de post atat calda cat si rece

Sincer am pus si rece pe paine si e grozava ,cu rosii,ardei..............

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos cald de conopida" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clatite cu ton si crema de branza

Postat de gaby_d

Clatite cu ton si crema de branza

Amesteca intr-un bol galbenusurile cu sarea si smantana. Adauga uleiul si omogenizeaza. Pune apoi laptele, amesteca si adauga faina in ploaie amestecand energic cu un tel. Lasa compozitia...

Citeste continuarea

Guguluf aperitiv

Postat de panacris

Guguluf aperitiv

Prazul și ardeiul se curăță, se taie rondele,  se adaugă ciupercile, salamul și șunca mărunțită, lăsându-se la călit în puțin ulei de măsline, asezonat cu sare și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2010, 16:54
ce deliciu. nadina, ai o rabdare incredibila la decorat. pentru o "pasare de noapte" ma refer.
la 04.06.2010, 16:59
super!!
la 04.06.2010, 17:02
Tavi
la 04.06.2010, 17:27
razi tavi va sa zica
la 04.06.2010, 17:27
ina tu nu faci parte din categaria "pasari de noapte" tu 22 tusti in pat

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking