Sos de ceapa cu cartofi natur

Postat de Zamfira in Pt. carne
4 Noi 2012 | 9771 vizualizari
Sos de ceapa cu cartofi natur

Acest sos dulce-acrisor este combinatia perfecta de arome si gusturi dintre carne uscata, fada si legume. Sosul a fost gandit pentru a imbogati gustul carnii uscate sau fierte, fade fara aroma. Se foloseste in special pentru carnea (vita, pui) fiarta din supa sau ciorba, pentru a se servi separat, astfel puteti realiza doua feluri de mancare.

Ingrediente

  • carne fiarta (vita, pui)
  • 3 cepe albe
  • 3 linguri faina
  • 1 1/2 zahar
  • 1 lingura otet
  • sare si piper alb
  • 2 linguri ulei
  • cartofi natur: cartofi, ulei de masline, sare si piper

Mod de preparare

Curatam, spalam ceapa o taiem bucati mai mari si o punem la fiert in putina apa. Timp de fierbere 10 minute (ceapa sa fie suficient de fiarta). Strecuram ceapa fiarta si pastram apa in care a fiert, ne va ajuta la prepararea sosului. Punem ceapa in robotul de bucatarie si o tocam marunt (sa devina pasta). 

Adaugam in pasta de ceapa celelalte ingrediente, 5-6 linguri din apa in care a fiert ceapa, sare, piper si lasam sa dea in clocot (timp de fierbere 2 minute). Daca sosul este prea gros adaugati din apa in care a fiert ceapa. Adaugam carnea portionata si o servim cu cartofi natur.

Cartofi natur: fierbem cartofii in coaja si cand sau mai racit ii curatam si-i taiem bucati portivite. Adaugam ulei de masline, patrunjel verde tocat, sare si piper.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de ceapa cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftelute marinate, cu cartofi natur

Postat de RODIMUR

Chiftelute marinate, cu cartofi natur

Carnea se spală, se scurge de apă, se curăță de pielițe și se toacă fin. Se curăță ceapa, se spală, se mărunțește și se călește ușor, până ce se înmoaie,...

Citeste continuarea

Ficat de porc in sos de vin, cu legume natur

Postat de RODIMUR

Ficat de porc in sos de vin, cu legume natur

Ficatul se curăță de eventualele pielițe, se spală bine, se feliază (felii cam de 2-2,5 cm) și se pune în lapte dulce, pentru 30 minute. După acest interval de timp, feliile de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.11.2012, 18:13
foarte bun
la 04.11.2012, 18:17
Interesant si gustos!
la 04.11.2012, 18:18
Într-adevăr, arată minunat şi cred că este foarte gustos. Bravo Zmafira
la 04.11.2012, 18:21
la 04.11.2012, 18:22

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking