Sos de patrunjel

Postat de panacris in Sosuri
21 Apr 2020 | 4258 vizualizari
Sos de patrunjel

Recunosc că pentru sosul ăsta e vinovată Nico ;) m-a uns pe suflet și papilele gustative;) L-am degustat și savurat când a fost alături de mine, la vernisajul, Panacris,  Culoare și savoare, susținut de Zepter ;) Dacă mi-a rămas pe retină și în papilele gustative, a trebuit să-l prepar. Mno, acum i-a venit momentul. Un sos simplu, dar tare proaspăt și aromat!;)    L-am savurat alături de o supă cremă din legume. Tare bine a completat gustul. Mulțumesc Nico! ;) 

Ingrediente

  • Pătrunjel proaspăt 1 legătură,
  • Ulei de măsline 3 linguri,
  • Zeamă de lămâie cca. 50 ml.

Mod de preparare

Firele de pătrunjel se toacă mărunt, cât se poate, manual. Dacă aveți vreun blender prin zonă, vă ușurați mult munca. Apoi adăugați zeama de lămâie și uleiul de măsline, amestecați până ce se obține un sos omogen și serviți cu preparatele preferate, în special supe crème sau piureuri din legume.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus

Postat de Bucataras

Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus

Iata cum se prepara Reteta de Ostropel cu ciuperci pleurotus: Curățați și tăiați ciupercile pleurotus în felii sau bucăți, în funcție de preferințe. Într-o...

Citeste continuarea

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

Postat de Bucataras

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

Iata cum se prepara reteta de Conopida cu iaurt grecesc: Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Într-un bol mare sau direct tavă, amestecați buchețelele de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.04.2020, 21:41
la 21.04.2020, 21:42
Cred că mi-ar plăcea...!
la 21.04.2020, 21:46
Rodica, draga mea, te asigur că daaaa
la 21.04.2020, 21:49
la 21.04.2020, 22:50
Foarte bun !!!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking